Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντροπή στην αντιπολίτευση: ΗΠΑ και Ε.Ε. καταδίκασαν τον Ερντογάν και αυτοί την ελληνική κυβέρνηση

Ντροπή στην αντιπολίτευση: ΗΠΑ και Ε.Ε. καταδίκασαν τον Ερντογάν και αυτοί την ελληνική κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Λεβέντης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σταύρος Θεοδωράκης, Τουρκία, Φώφη Γεννηματά,

Ντροπή στην αντιπολίτευση. Στον Μητσοτάκη, στην Γεννηματά, στον Κουτσούμπα, στον Λεβέντη, στον Θεοδωράκη. Την ώρα που ο “σουλτάνος” Ερντογάν ξεβρακωνόταν στην Αθήνα και συμπεριφερόταν απρεπέστατα, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει ιδέα από διπλωαματία, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα, φερόμενοι ως άλλοι “Εφιάλτες”, καταδίκαζαν την ελληνική κυβέρνηση γιατί κατά την εκτίμηση τους δεν ήταν λένε καλά προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τον Τούρκο Πρόεδρο.

Πέραν του γεγονότος ότι και αυτή η εκτίμηση τους ήταν λάθος, γιατί ο Ερντογάν προκάλεσε τόσο τις ΗΠΑ όσο και την Ευρώπη που του ξέκοψαν κάθε όρεξη για τροποποίηση της συνθήκης της Λωζάνης, η στάση τους αυτή αν μη τι άλλο βρίσκεται στα όρια της μειοδοσίας.

Δεν μπορείς να κατηγορείς την κυβέρνηση της χώρας σου και πρωτίστως τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για λάθος κινήσεις απέναντι σε έναν κατά κοινή ομολογία προκλητικό ξένο ηγέτη, δίνοντας δικαιώματα στους κάθε λογής εχθρούς να πανηγυρίζουν νίκες που δεν υπάρχουν σε βάρος της Ελλάδας.

Δεν είναι δυνατόν Έλληνες και μάλιστα πολιτικοί αρχηγοί να καταγγέλλουν την κυβέρνηση της χώρας τους την ώρα που όλος ο κόσμος και πρωτίστως ΗΠΑ και Ε.Ε. καταδίκαζαν τον Ερντογάν.

Όταν Μητσοτάκης, Γεννηματά, Κουτσούμπας, Λεβέντης, Θεοδωράκης μιλούσαν κατά της ελληνικής κυβέρνησης για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις οποίες αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, τόνιζε ότι η υποστήριξη της εθνικής κυριαρχίας όλων των χωρών της περιοχής, μεταξύ αυτών της Ελλάδας και της Τουρκίας, είναι ζήτημα αρχής για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με απλά λόγια ο αμερικανός αξιωματούχος φέρθηκε πιο πατριωτικά για τους Έλληνες απ ότι οι ίδιοι οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί καθώς έκοψε το βήχα της Τουρκίας για κάθε διεκδίκηση, πράγμα το οποίο είχε κάνει εξάλλου δυναμικά και εμφατικά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός νωρίτερα (διαβάστε εδώ).

Ηχηρό μήνυμα ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι προαπαιτούμενο για την ενταξιακή πορεία της Άγκυρας απέστειλε και η Ευρωπαϊκή Ένωση στον Ταγίπ Ερντογάν. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταστήσει σαφές ότι όλες οι υποψήφιες χώρες πρέπει να σέβονται τις διεθνείς συνθήκες», διεμήνυσε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ότι και αν λένε οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα, η επίσκεψη Ερντογάν στέφθηκε με επιτυχία. Γιατί προκάλεσε την ανοιχτή στήριξη προς την Ελλάδα απ όλους τους Δυτικούς συμμάχους.

Αυτοί είναι που πρέπει να ντρέπονται.

Σχετικά άρθρα