Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεωργία Γεννιά: «Τι δεν κατάλαβε ο κ. Ερντογάν;»

Γεωργία Γεννιά: «Τι δεν κατάλαβε ο κ. Ερντογάν;»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γεωργία Γεννιά, Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ΣΥΡΙΖΑ,

«Ο θεμέλιος λίθος των σχέσεών μας με την Τουρκία είναι η Συνθήκη της Λωζάνης και ο δίαυλος επικοινωνίας μας δεν μπορεί να παρακάμψει τον αμοιβαίο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών. Τόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαροι, απέναντι στην εριστική διάθεση με την οποία εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος», δήλωσε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του ΠΡΑΤΤΩ, Γεωργία Γεννιά, αναφερόμενη στην επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας.

«Τι δεν κατάλαβε ο κ. Ερντογάν», αναρωτήθηκε η κ. Γεννιά και τόνισε ότι ο Τούρκος πρόεδρος μετέτρεψε σε πρωτοφανές μανιφέστο ανάδειξης των μονομερών τουρκικών διεκδικήσεων, τόσο την κατ’ ιδίαν συζήτησή του με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

«Ουδείς θα μπορούσε να περιμένει ότι ο Ερντογάν θα άλλαζε τη μαξιμαλιστική του ατζέντα για τα διμερή θέματα.

»Ωστόσο, τώρα που οι σχέσεις του είναι επιβαρυμένες με τη Δύση, θα έπρεπε να καταλάβει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι από τους ελάχιστους δυτικούς ηγέτες στους οποίους μπορεί να αποταθεί», τόνισε η κ. Γεννιά.

«Αυτό σημαίνει ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα πρέπει να είναι λιγότερο αλαζόνας και, αν μη τι άλλο, να σέβεται την ιστορία του ελληνικού λαού και τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις», κατέληξε η βουλευτής, ταυτιζόμενη απόλυτα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, τόσο για την παράνομη εισβολή και κατοχή στη Βόρεια Κύπρο, όσο και για την Αγιά Σοφιά.

Σχετικά άρθρα