Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Αποχωρήσεις» οι εθνοκαθάρσεις και οι γενοκτονίες των Ελλήνων της Τουρκίας για τον Ερντογάν

«Αποχωρήσεις» οι εθνοκαθάρσεις και οι γενοκτονίες των Ελλήνων της Τουρκίας για τον Ερντογάν

Σε… «γραμμή Ρεπούση» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε μπροστά στις κάμερες στο Μέγαρο Μαξίμου πως οι Έλληνες απλά… «αποχώρησαν» από την Τουρκία, όπως και η Ρεπούση έβλεπε «συνωστισμό» στην προκυμαία της Σμύρνης το 1922 και όχι γενοκτονίες, τσέτες και φλόγες που «αποχώρησαν» τους Έλληνες από τις προαιώνιες εστίες τους στη Μικρά Ασία και τον Πόντο.

Αλλά και τα Σεπτεμβριανά του 1955, όταν ο τουρκικός όχλος ξεχύθηκε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης καίγοντας και λεηλατώντας, σκοτώνοντας και κακοποιώντας τους Έλληνες, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να εγκαταλείψουν κατά δεκάδες χιλιάδες την Πόλη για να σώσουν τις ζωές τους, θεωρείται ως μια ακόμα «αποχώρηση» από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι εθνοκαθάρσεις και οι γενοκτονίες του Ελληνισμού από τα αφρισμένα στίφη και τους όχλους της Ανατολίας σε καμία περίπτωση δεν είναι «αποχωρήσεις», είναι γενοκτονίες και εθνοκαθάρσεις.

Οι δηλώσεις Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου

Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας «έχουν πάρα πολλά κοινά σημεία» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να παραμεριστούν οι «ιδεολογικές εμμονές» μεταξύ των δύο χωρών.

«Η Τουρκία και η Ελλάδα πρέπει να πιστέψουν ότι πρέπει να εστιάσουν στο γεμάτο μέρος του ποτηριού και να παραμερίσουν το κενό του ποτηριού» ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας, προσθέτοντας πως «πρέπει να οικοδομήσουμε τις συνομιλίες μας πάνω σε αυτή την αντίληψη».

Ο κ. Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι η χώρα του «δεν εποφθαλμιά τα εδάφη μίας άλλης χώρας».

«Είμαστε δύο λαοί που συνυπήρχαν και ως εκ τούτου συμβαίνει να έχουμε ομογενείς που ζουν στη χώρα σας και εσείς το ίδιο. Μακάρι να μην είχαν γίνει τα λάθη που έγιναν από προηγούμενες πολιτικές και οδήγησαν στην αποχώρηση από την Τουρκία πολιτών που ήταν μέλη της μειονότητας. Θεωρώ ότι τα λάθη που διαπράχθησαν είναι πια κομμάτι της ιστορίας» ανέφερε.

Εξέφρασε παράλληλα τη χαρά του για τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα και για την «τιμή» που έχει να πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα