Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν: Ο Ερντογάν είναι δικτάτορας και δολοφόνος

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν: Ο Ερντογάν είναι δικτάτορας και δολοφόνος

Τα μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν στην Αθήνα με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους στην άφιξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση ότι υποδέχεται «έναν δολοφόνο, έναν δικτάτορα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

«Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!

»Δεν δεχόμαστε την επίσκεψη του Δικτάτορα Ερντογάν στην Ελλάδα.

»Ο Ερντογάν και το κόμμα του το AKP είναι αυτοί που έχουν κάνει σφαγές στην Τουρκία και στην Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στον Κουρδικό Λαό.

»Είναι αυτός που εδώ και χρόνια κάνει σφαγές στο Κουρδιστάν, η επίσκεψή του στην Ελλάδα που είναι η γενέτειρα της Δημοκρατίας είναι απαράδεκτη.

»Υπο την ηγεσία του πολλές κουρδικές πόλεις όπως Cizre, Sur, Nusaybin, Idil, Yüksekova, Șirnak, Hakkari βομβαρδίστηκαν και καταστράφηκαν.

»Για να γίνει ηγέτης έσφαξε χιλιάδες αμάχους, συνέλαβε τους συμπροέδρους του φιλοκουρδικού κόμματος Selahattin Demirtas και Figen Yuksekdag καθώς επίσης και άλλους βουλευτές, Δημάρχους, Κούρδους πολιτικούς και δημοσιογράφους.

»Επίσης είναι αυτός και το κόμμα του που βοήθησαν και συμπαραστάθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος στο πόλεμο της Συρίας εναντίον των Κούρδων.

»Πάνω από ένα χρόνο απαγορεύεται στους δικηγόρους και στην οικογένεια του να επισκεφτούν τον ηγέτη των Κούρδων Abdullah Ocalan στο νησί Ιμραλί.

»Η ελληνική Κυβέρνηση με το να δέχεται επίσημα στην Ελλάδα έναν δολοφόνο και δικτάτορα κάνει μεγάλο λάθος. Ενας δικτάτορας δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη.

»Για τους λόγους αυτούς καλούμε όλους τους δημοκρατικούς στη συγκέντρωση που προγραμματίζουμε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 14.00 στην Πλατεία της Ομονοίας.

»Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν».

Σχετικά άρθρα