Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε αυτό το τζαμί στην Κομοτηνή θα προσευχηθεί την Παρασκευή ο Ερντογάν

Σε αυτό το τζαμί στην Κομοτηνή θα προσευχηθεί την Παρασκευή ο Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Ισλάμ, Κομοτηνή, Μουσουλμάνοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζαμί, Τουρκία,

Την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρίσκεται στην Κομοτηνή και ως ισλαμιστής ηγέτης θα θέλει και να προσευχηθεί. Που θα προσευχηθεί;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος Πρόεδρος θα προσευχηθεί στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ της οδού Φιλιππουπόλεως.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ο Ερντογάν να πάει για προσευχή στο Εσκί Τζαμί, τελικά έγινε αλλαγή στον σχεδιασμό για λόγους ασφαλείας τόσο του ίδιου του Τούρκου Προέδρου όσο και της συνοδείας του.

Ωστόσο άγνωστο παραμένει εάν μετά την προσευχή στο Κιρ Μαχαλέ ο Τούρκος πρόεδρος θα απευθύνει χαιρετισμό στο πλήθος που αναμένεται να συγκεντρωθεί, όπως είχε πράξει στον ίδιο χώρο και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, τον περασμένο Ιούνιο, ο οποίος προκλητικά είχε χαρακτηρίσει τους μουσουλμάνους της μειονότητας ως «ομογενείς».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είναι ο δεύτερος Τούρκος Πρόεδρος που θα βρεθεί στην Θράκη μετά το 1923 και την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκίας.

Τελευταία φορά ήταν το 1952, όταν επισκέφτηκε την Κομοτηνή ο πρόεδρος Τζελάλ Μπαγιάρ για τα εγκαίνια του μειονοτικού Λυκείου που φέρει έως σήμερα το όνομά του.

Σχετικά άρθρα