Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καρφί Τσίπρα για Μαρέβα με “πάσα” Άδωνι: Όλοι ξέρουν τη διαφορά της Θράκης από τα… Κέιμαν

Καρφί Τσίπρα για Μαρέβα με “πάσα” Άδωνι: Όλοι ξέρουν τη διαφορά της Θράκης από τα… Κέιμαν

Σκληρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την offshore της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, με αφορμή την… πάσα που έδωσε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης με τις σημερινές του δηλώσεις εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα του 6ου περιφερειακού συνεδρίου στην Κομοτηνή.

Αναφερόμενος στη διαπλοκή τους φορολογικούς παραδείσους και τις offshore, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε σκωπτικά πως “ο καθένας που θέλει να καταλάβει, καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στη Θράκη και στα νησιά Κέιμαν”, ενώ πρόσθεσε δηκτικά πως “όπως μας ενημέρωσε σήμερα (ο κος Γεωργιάδης), το να παρκάρεις τα αφορολόγητα λεφτά σου εκεί, αποτελεί ηθικό- μάλιστα- δικαίωμα όσων προσπαθούν να γλιτώσουν τα εισοδήματά τους από την υπερφορολόγηση, αφού έτσι δουλεύει το παγκόσμιο σύστημα στον καπιταλισμό”.

“Θα σας πω μόνο ότι αν βρεθήκαμε σε αυτό το σημείο της χρεοκοπίας ως χώρα, δεν είναι γιατί δεν είχαμε δυνατότητες, ούτε γιατί ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας. Αλλά γιατί πάντοτε σε αυτό το τόπο συνυπήρχαν δυο Ελλάδες. Η Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας με την Ελλάδα της διαφθοράς και της αρπαχτής” πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Η πρώτη πάσχιζε να αναδείξει τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου, να χτίσει, να δημιουργήσει να κινήσει το τροχό της ιστορίας προς τα μπρός. Η δεύτερη κοίταζε πάντα να απομυζεί τον κόπο και τις δυνατότητες της πρώτης. Και να βρίσκει τρόπους να νομιμοποιεί αυτή τη λεηλασία. Και τώρα σα να μη μας έφτανε αυτό, τώρα μας λένε ότι εκτος από νόμιμη, η λεηλασία ήταν και ηθική” σημείωσε ο Πρωθυπουργός για να καταλήξει την επίμαχη αναφορά:

“Εγώ λοιπόν αντί απάντησης θα επιμείνω σε ένα πράγμα: Η Ελλάδα της αρπαχτής χρεοκόπησε μαζί, με την Ελλάδα της κρίσης. Δε πρόκειται να σηκώσει ξανά κεφάλι. Δε πρόκειται να επιστρέψει”, τόνισε ο κ. Τσίπρας καταλήγοντας πως θα κλείσουμε “με όλα τα μέσα το δρόμο για την παράδοση της χώρας, για άλλη μια φορά, στους παραδείσους εκείνους των λίγων, που οδηγούν στην κόλαση των πολλών”.

Σχετικά άρθρα