Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: H πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα προϋπόθεση για το τέλος της λιτότητας

Μητσοτάκης: H πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα προϋπόθεση για το τέλος της λιτότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Στρασβούργο,

Η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μπει ένα οριστικό τέλος στον κύκλο της λιτότητας και να αποκατασταθεί η θέση της χώρας ως ενός αξιόπιστου εταίρου στην Ευρώπη» επεσήμανε στο Στρασβούργο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε το κυβερνητικό σχέδιο της Νέας δημοκρατίας σημειώνοντας ότι θα εστιάζει στις ιδιωτικές επενδύσεις, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη μείωση του φορολογικού βάρους της μεσαίας τάξης, τη βελτίωση της εκπαίδευσης, την ασφάλεια στις γειτονιές και την εξασφάλιση σε όσους έχουν ανάγκη ενός προστατευτικού κοινωνικού διχτυού.

“Είμαστε το μόνο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα που διαθέτει ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο”

«Το σχέδιό μας αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα. Θα έλεγα ότι είμαστε το μόνο πολιτικό Κόμμα στην Ελλάδα που διαθέτει ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο για την εποχή μετά το τέλος του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σημείωσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια συνειδητή επιλογή να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη της Ελλάδας και να προσθέσει ένα αχρείαστο βάρος στην πραγματική οικονομία προκειμένου να αφήσει άθικτο το Δημόσιο τομέα.

«Αυτή ήταν μια καταστροφική επιλογή, που δέχθηκαν δυστυχώς και οι πιστωτές μας» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να πολεμήσει τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ με περισσότερο λαϊκισμό.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι «η λιτότητα έχει παρατραβήξει στην Ελλάδα» και ότι η επόμενη μεγάλη πρόκληση είναι «η χώρα να αποκαταστήσει μια ανταγωνιστική οικονομία και μια λειτουργική δημόσια διοίκηση».

«Αυτός είναι ο στόχος μου. Να αναλάβω την πλήρη ιδιοκτησία μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας που θα εφαρμοστεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τις διεργασίες για τις αλλαγές στο ευρωπαικο οικοδόμημα ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: ότι η τραπεζική ένωση απαιτείται να ολοκληρωθεί, ενισχυμένη με ένα κοινό σχέδιο ευρωπαϊκής ασφάλειας καταθέσεων και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας να εξελιχθεί σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Τέλος έκανε εκτενείς αναφορές και στο προσφυγικό σημειώνοντας ότι απαιτούνται πιο αποδοτικές πολιτικές επαναπατρισμού.

«Η Ευρώπη χρειάζεται να επιδείξει περισσότερη αλληλεγγύη σε περιπτώσεις μετεγκατάστασης. Και φοβάμαι ότι σε αυτό το μέτωπο, τα εθνικά συμφέροντα σε συγκεκριμένη κράτη – μέλη έχουν συγκρουστεί με τα κοινά μας συμφέροντα ως Ένωση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συναντήσεις

Λίγο πριν μιλήσει στη Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σειρά επαφών στο Στρασβούργο με τον τον επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Γκι Φέρχοφσταντ, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τoυ ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Νωρίτερα το πρωί συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι (φωτογραφία) και τον πρόεδρο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γκουίντο Ραϊμόντι.

Σχετικά άρθρα