Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή σαμαρικών για “ναι” της ΝΔ στο μέρισμα: Πάλι γιουσουφάκι του Τσίπρα η ΝΔ

Οργή σαμαρικών για “ναι” της ΝΔ στο μέρισμα: Πάλι γιουσουφάκι του Τσίπρα η ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ανεργία, Άνεργοι, Αντώνης Σαμαράς, Κοινωνικό Μέρισμα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Συντάξεις, Συνταξιούχοι,

Μόνο ευπρόσδεκτες δεν έγιναν στο “σαμαρικό” στρατόπεδο οι ανακοινώσεις της ΝΔ, σύμφωνα με τις οποίες θα ψηφίσει επί της αρχής το κοινωνικό μέρισμα 1,4 δισ. ευρώ για σχεδόν 4 εκατ. πολίτες που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας χθες το βράδυ και το οποίο έρχεται με τη μορφή κατεπείγοντος νομοσχεδίου στη Βουλή, προκειμένου να ψηφιστεί την Πέμπτη.

Η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και η επίσημη τοποθέτηση της Μαρίας Σπυράκη, φαίνεται πως έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις εντός της γαλάζιας παράταξης.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι οι Αντώνης Σαμαράς και Άδωνις Γεωργιάδης και οι πέριξ αυτών του “σκληρού” μπλοκ της ΝΔ ήταν αυτοί που επί της ουσίας είχαν επιβάλλει τη γραμμή σύγκρουσης με την κυβέρνηση για την χορήγηση της εφάπαξ 13ης σύνταξης σε 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους, απόφαση η οποία είχε φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο απέναντι στην κυβέρνηση και την κοινωνία, όσο και απέναντι στο “καραμανλικό” στρατόπεδο που είχε ταχθεί υπέρ του “ναι”.

Σήμερα, λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση της ΝΔ πως επί της αρχής θα ψηφίσει το σαμαρικό antinews, το οποίο απηχεί παραδοσιακά τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού στο διαδίκτυο με άρθρο “κόλαφο” για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζει τη ΝΔ “γιουσουφάκι” του Αλέξη Τσίπρα.

Στο επίμαχο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά πως η ΝΔ “θα πέσει ξανά στην παγίδα που της στήνει ο Τσίπρας”, κάνονοτας λόγο για “μπάχαλο” με αφορμή τις διαφορετικές εισηγήσεις που δέχεται η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τη γραμμή που πρέπει να κρατήσει στην ψηφοφορία.

“Ένα μπάχαλο δηλαδή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να γράφουν ξανά την ατζέντα και να στήνουν στα τέσσερα τη ΝΔ και να την πυροβολούν” σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Πέραν τούτου, στο άρθρο στηλιτεύεται η ένδεια προτάσεων για τα χαμηλότερα κοινωνικά και εισοδηματικά στρώματα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς τονίζεται “ότι ουσιαστικές και ξεκάθαρες προτάσεις για την προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων δεν έχουμε δει ακόμη από τη ΝΔ. Πέραν κάποιων αποσπασματικών προτάσεων για τον ΕΝΦΙΑ ακόμη περιμένουμε να δούμε τι λέει ο Κυριάκος για τους συνταξιούχους, για το ΕΚΑΣ, για τα επιδόματα τέκνων”.

“Ο Καρτερός θα κάνει φιλετάκια τη ΝΔ αν δεν ψηφίσει τα μέτρα. Αλλά θα την κάνει και με τα… κρεμμυδάκια αν ψηφίσει.Τα πράγματα είναι απλά. Θα γίνει η ΝΔ παρακολούθημα του Τσίπρα; Θα γίνει η πλάτη που βάζει για να βγει από τα δύσκολα η κυβέρνηση; Θα ξαναστηθεί στα τέσσερα για να κάνει το χατίρι του Τσίπρα και να εμφανίζονται λες και συγκυβερνούν;

Είναι ξεκάθαρο. Θα κάνουν τεράστιο λάθος αν γίνουν γιουσουφάκι της κυβέρνησης τώρα που καταρρέουν. Θα νομιμοποιήσουν την καταστροφική πολιτική τους προκειμένου να μοιράζουν μετά φιλοδωρήματα. Η ΝΔ πρέπει να καταγγείλει αυτή την επιχείρηση παραπλάνησης του κόσμου. Πρέπει να κάνει τη δική της εκστρατεία προκειμένου να αποκαλύψει στο λαό τι παίζεται πίσω από την πλάτη του” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο επίμαχο άρθρο του antinews.

Σχετικά άρθρα