Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σβίγκου: Το κοινωνικό μέρισμα πρέπει να ψηφιστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις

Σβίγκου: Το κοινωνικό μέρισμα πρέπει να ψηφιστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις

«Το κοινωνικό μέρισμα είναι ένα μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης που πρέπει να ψηφιστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις», τονίζει σε συνέντευξή της στον Real Fm, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

«Η περσινή στάση δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Έδειξε την απόσταση που έχει η ΝΔ από τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Και είναι μια στάση που την πλήρωσε.

Θυμόμαστε τον κ. Μητσοτάκη να δηλώνει ότι συνταξιούχοι ήταν εκείνοι που του έλεγαν να μην ψηφίσει το κοινωνικό μέρισμα και ούτε οι ίδιοι δεν το δέχονταν.

Έδειξε με τη στάση του ποια είναι η ευαισθησία του ως προς τις κοινωνικές ομάδες που έχουν περισσότερη ανάγκη. Θα δούμε τι θα κάνει φέτος», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι η ανακοίνωση των μέτρων έγινε χθες γιατί υπήρξε προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς και εκεί οριστικοποιήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

«Ξεπερνά κάθε φαντασία η πρώτη αντίδραση της αντιπολίτευσης ότι η ανακοίνωση για το κοινωνικό μέρισμα έγινε χθες επειδή φοβηθήκαμε τις εκλογές στην κεντροαριστερά. Αυτό ξεπερνά κάθε φαντασία» τονίζει η κ. Σβίγκου.

Η κ. Σβίγκου τονίζει επίσης ότι το μέρισμα είναι πολύ σημαντικό τόσο ως προς το πόσους ανθρώπους καλύπτει όσο και ως προς το ίδιο το ποσό, και είναι ενδεικτικό της πολιτικής αντίληψης, της στρατηγικής και των προτεραιοτήτων που θέτει η κυβέρνηση.

«Εντάσσεται σε ένα πλαίσιο κοινωνικής δικαιοσύνης και λαμβάνει υπόψη τόσο εισοδηματικά όσο και περιουσιακά κριτήρια», υπογραμμίζει.

Για την επιστροφή των ποσών που, σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ, παρακρατήθηκαν παράνομα από τον ΕΟΠΥΥ, η κ. Σβίγκου σημειώνει ότι υπήρξαν κατά το παρελθόν πολλές αποφάσεις του ΣτΕ που δικαίωναν συνταξιούχους ή μισθωτούς και ποτέ δεν εφαρμόστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Σχετικά άρθρα