Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με την άδεια στον Κουφοντίνα

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με την άδεια στον Κουφοντίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Κουφοντίνας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, Ντόρα Μπακογιάννη, Σταύρος Θεοδωράκης, Το ΠΟΤΑΜΙ, Τρομοκρατία, Τρομοκρατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη, Φυλακές Κορυδαλλού,

Η απόφαση για τη χορήγηση άδειας στο ηγετικό στέλεχος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, υπήρξε ομόφωνη στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού και με τη σύμφωνη γνώμη του συμμετέχοντος σε αυτό, αντιεισαγγελέα Εφετών, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές σχετικά με το θέμα.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι «είναι προφανές ότι ουδεμία σχέση είχε η κυβέρνηση με το θέμα», προσθέτοντας ότι ο αντιεισαγγελέας Εφετών ήταν έως τώρα αρνητικός στα προηγούμενα αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα, γι΄αυτό και είναι η πρώτη φορά που του χορηγείται σήμερα άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Κουφοντίνας, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», είχε ζητήσει διήμερη άδεια από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού.

Το συμβούλιο της φυλακής έκανε αποδεκτό το αίτημά του και κατόπιν αυτού αναμένεται να περάσει για πρώτη φορά την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η παραπάνω απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο, με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει «αδιανόητη» τη χορήγηση άδειας στο ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη.

Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter.

«Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλι της 17 Νοέμβρη; Ο κ. Κουφοντίνας θα γυρίζει στην Αθήνα ελεύθερος;» διερωτήθηκε από την πλευρά της η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση να πάρει θέση για την άδεια αυτή.

«Περιμένω τους λαλίστατους της κυβέρνησης να πάρουν θέση για την άδεια Κουφοντίνα. Έχω μείνει άναυδη με την απόφαση αυτή, σε αυτή τη χρονική στιγμή.

Τον θεωρώ επικίνδυνο τον κ. Κουφοντίνα» αναφέρει σε ανάρτησή της στο Τwitter.

«Ένας δολοφόνος 11 ανθρώπων που δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια δεν μπορεί να βγαίνει από την φυλακή.

Η δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική, όχι όμως και με αυτούς που συνεχίζουν να υπερασπίζονται και να προπαγανδίζουν δολοφονικές πράξεις» σχολίασε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Σχετικά άρθρα