Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Μητσοτάκης ταξίδεψε εσπευσμένα στο Παρίσι υπό άκρα μυστικότητα

Γιατί ο Μητσοτάκης ταξίδεψε εσπευσμένα στο Παρίσι υπό άκρα μυστικότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Offshore Εταιρείες, Paradise Papers, Γαλλία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Παρίσι, Στέλιος Κούλογλου,

Εύλογες απορίες προκύπτουν για την άκρα μυστικότητα, κάτω από την οποία μετέβη εσπευσμένα στο Παρίσι και χωρίς κάποια σχετική ανακοίνωση από την πλευρά της ΝΔ, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης το Σάββατο το πρωί είχε παραθέσει ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, με τη Νέα Δημοκρατία να μην έχει προχωρήσει στη συνέχεια σε σχετική ανακοίνωση για προγραμματισμένο ταξίδι του στη γαλλική πρωτεύουσα και συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργό Οιοκονομικών, Μπρούνο Λεμέρ.

Την Κυριακή επίσης από την πλευρά της ΝΔ δεν υπήρξε καμία σχετική ενημέρωση, όπως θα όφειλε να υπάρχει, δεδομένου ότι σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τις μετέπειτα διαρροές της Πειραιώς δεν επρόκειτο για προσωπικό ταξίδι.

Αντ’ αυτού, τη Δευτέρα, κατόπιν εορτής, όλοι οι διαπιστευμένοι συντάκτες της ΝΔ έδωσαν ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης “βρίσκεται από χθες το βράδυ στο Παρίσι” και “σήμερα το πρωί (της Δευτέρας) συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ”.

Το ρεπορτάζ του φίλα προσκείμενου στην ηγεσία της ΝΔ liberal.gr κάνει μάλιστα λόγο για “συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα”, η οποία “διήρκησε 40 λεπτά” και οι δύο πολιτικοί “συζήτησαν διεξοδικά για το τελευταίο δεκάμηνο του προγράμματος μέχρι το καλοκαίρι”.

Τι είναι λοιπόν αυτό που μεσολάβησε και έκανε τη ΝΔ να μην ανακοινώσει παρά μόνο εκ των υστέρων τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας στο Παρίσι;

Και για ποιο λόγο, παρά το γεγονός ότι πάντοτε ο κ. Μητσοτάκης φροντίζει να κοινοποιεί σχετικές συναντήσεις για να τονώσει το προφίλ του, δεν υπάρχει καμία αναφορά και σχετική φωτογραφία από τη συνάντηση στο Twitter του Προέδρου της ΝΔ αλλά και του κ. Λεμέρ;

Οι απαντήσεις οφείλουν να δοθούν από την πλευρά του ίδιου του Προέδρου της ΝΔ, δεδομένου ότι στο μεσοδιάστημα που βρισκόταν εν κρυπτώ στο Παρίσι είχαν μεσολαβήσει το βράδυ της Κυριακής οι καταιγιστικές εξελίξεις με τις αποκαλύψεις για τα Paradise Papers και τις offshore εταιρίες, στα οποία σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξή του στο Κόκκινο, βρίσκεται πρόσωπο του περιβάλλοντος του κ. Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, τα ερωτήματα αυξάνονται από τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών τόνισε πως “διαβεβαιώνουμε, τη ΝΔ ότι το σύνολο των ονομάτων που εμπεριέχονται στα Paradise Papers θα ελεγχθεί εξονυχιστικά με βάση τα προβλεπόμενα στον νόμο», προσθέτοντας αναφορικά με τη χθεσινή ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζητούσε διαχωρισμό των νομοταγών στα Paradise Papers, πως “αν η ΝΔ μπορεί να μας διαφωτίσει προκαταβολικά για συγκεκριμένες περιπτώσεις την καλούμε να το πράξει άμεσα και χωρίς μισόλογα”.

“Κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να πιστέψει πως υπάρχουν ονόματα στα Paradise Papers που σχετίζονται με τη ΝΔ” σημείωσε δηκτικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Σχετικά άρθρα