Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Διαβεβαιώνουμε τη ΝΔ, τα Paradise Papers θα ελεγχθούν – Ας μας διαφωτίσει

Τζανακόπουλος: Διαβεβαιώνουμε τη ΝΔ, τα Paradise Papers θα ελεγχθούν – Ας μας διαφωτίσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Paradise Papers, The Panama Papers - Όλες οι Αποκαλύψεις, Βίντεο, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μαύρο Χρήμα, Νέα Δημοκρατία, Τρομοκρατία, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Φοροδιαφυγή,

«Διαβεβαιώνουμε, τη ΝΔ ότι το σύνολο των ονομάτων που εμπεριέχονται στα Paradise Papers θα ελεγχθεί εξονυχιστικά με βάση τα προβλεπόμενα στον νόμο» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτκών συντακτών για να συμπληρώσει:

«Ωστόσο, αν η ΝΔ μπορεί να μας διαφωτίσει προκαταβολικά για συγκεκριμένες περιπτώσεις την καλούμε να το πράξει άμεσα και χωρίς μισόλογα».

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στα Paradise Papers, προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση, σε σχέση με τις αποκαλύψεις, η χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ «από την οποία κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να υποθέσει ότι υπάρχουν ονόματα στις σχετικές λίστες, τα οποία σχετίζονται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τα οποία ήδη η ΝΔ προσπαθεί να οικοδομήσει την υπερασπιστική της γραμμή».

«Για τη Νέα Δημοκρατία, είναι πλέον φανερό ότι σε συνθήκες κατάρρευσης του αντιπολιτευτικού της αφηγήματος και παντελούς έλλειψης πειστικού σχεδίου για τη χώρα, επενδύει διαρκώς σε μια ακραία συντηρητική ατζέντα», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την επίθεση, χθες το βράδυ, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος τόνισε ότι «τέτοιες προβοκατόρικες, εγκληματικές ενέργειες δεν είναι ανεκτές σε ένα ευνομούμενο κράτος και οι δράστες θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που ορίζει ο νόμος» προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε, αμέσως μετά το συμβάν, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών.

Επιπλέον, ο Δ.Τζανακόπουλος έκανε λόγο για επιβεβαίωση του πολύ θετικού κλίματος για την πορεία της αξιολόγησης και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τόσο από τη σύντομη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα στη συνεδρίαση του Eurogroup όσο και από τα όσα δήλωσαν στη συνέχεια Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Είπε ότι επισημάνθηκε η σημαντική πρόοδος που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις για την γ’ αξιολόγηση στην οποία όλες οι πλευρές σημειώνουν με ότι είναι δυνατό άμεσα να ολοκληρωθεί.

«Τόσο το τελικό ύψος του κοινωνικού μερίσματος, όσο και το ποιους θα αφορά, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του μήνα», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «αυτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης φέρει προ των ευθυνών τους και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Με πρώτη την αξιωματική αντιπολίτευση» η οποία, όπως είπε, επιδίδεται σε υποδείξεις για το πώς πρέπει να αποδοθεί η υπεραπόδοση, δίχως να τοποθετείται επί της αρχής, δηλαδή στο αν πρέπει να αποδοθεί το κοινωνικό μέρισμα προς τους πολίτες.

Επίσης, ο ίδιος τόνισε πως το κρίσιμο ερώτημα είναι αν η ΝΔ θα κάνει «έμπρακτα την αυτοκριτική της για τη στάση της πέρυσι, όταν καταψήφισε την απόδοση 617 εκ. προς τους χαμηλοσυνταξιούχους ή αν θα επιμείνει στην ίδια αντικοινωνική γραμμή αγνοώντας επιδεικτικά τους πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη».

Δείτε το βίντεο

Σχετικά άρθρα