Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Γιατί πετυχαίνουμε” – Επικοινωνιακή αντεπίθεση Τσίπρα με φόντο τις… κάλπες

“Γιατί πετυχαίνουμε” – Επικοινωνιακή αντεπίθεση Τσίπρα με φόντο τις… κάλπες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Κριστίν Λαγκάρντ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέγαρο Μαξίμου, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία,

Την ανάδειξη της ειδοποιούς διαφοράς μεταξύ της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων στα χρόνια των μνημονίων επιχειρεί να αναδείξει το Μέγαρο Μαξίμου, με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει σαφή δείγματα γραφής από το βήμα του 5ου περιφερειακού συνεδρίου στην Ήπειρο το βράδυ της Τρίτης.

Με τις διαβεβαιώσεις για γρήγορη αξιολόγηση χωρίς επιπλέον απαιτήσεις διά στόματος δανειστών – και της Κριστίν Λαγκάρντ – στο κυβερνητικό επιτελείο “τρέχουν” ήδη το επόμενο “τμήμα” του επικοινωνιακού αφηγήματος, παράλληλα με την τόνωση της αναπτυξιακής στροφής της οικονομίας.

Η σημερινή κυβέρνηση σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες όχι μόνο καταφέρνει να πετύχει τους στόχους και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα, τερματίζοντας τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο, αλλά καταφέρνει να το πράξει αυτό και με σαφές κοινωνικό πρόσημο, όπως επαναβεβαιώνεται και από την επικείμενη διανομή ενός δισ. ευρώ κοινωνικού μερίσματος στους ασθενέστερους και στα νοικοκυριά που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

“Εμείς πετύχαμε γιατί ήμασταν οι πρώτοι που επεδίωξαν συναινέσεις και είμαστε οι πρώτοι που πήγαμε σε εκλογές με τη συμφωνία στο τραπέζι. Τον Σεπτέμβρη του 2019 θα καλέσουμε τον λαό να συγκρίνει που ήταν η χώρα όταν παραλάβαμε και που είναι τώρα. Ποιο ήταν το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ποιο είναι τώρα” τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, υπενθυμίζοντας ότι η διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου, την οποία έχουν δαιμονοποιήσει από την αντιπολίτευση, οδήγησε σε ελάφρυνση κατά 20 δισ. ευρώ το πρόγραμμα για την τριετία 2016-17-18.

Ο Πρωθυπουργός βέβαια δεν παρέλειψε να προτάξει και τον νέο… όρο για τα fake news, τα desperate news, καταλογίζοντας στα Μέσα που λιβανίζουν νυχθημερόν τη Νέα Δημοκρατία αλλά και την ίδια την αξιωματική αντιπολίτευση απόγνωση, διότι το πρόγραμμα ολοκληρώνεται επιτυχώς και η χώρα πετυχαίνει.

“Πότε διαβάζουμε για κατάρρευση των εσόδων, πότε ότι θα μας μαλώσουν για το πώς θα μοιράσουμε το υπερπλεόνασμα και τη διανομή του, πότε ότι υπάρχει πρόβλημα με την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ, πότε ότι η γ’ αξιολόγηση τινάζεται στον αέρα. Συνήθως διαψεύδονται μια ημέρα μετά τα πρωτοσέλιδα. Η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο από κάθε άλλη φορά”, πρόσθεσε για να επαναλάβει: «Ό,τι απόθεμα έχουμε θα το μοιράσουμε στους πιο αδύναμους όπως κάναμε και πέρυσι».

Η ρητορική της Ηρώδου Αττικού απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είναι τυχαία, δεδομένου ότι επιχειρείται διαρκώς η απελευθέρωση των φυγόκεντρων δυνάμεων εντός της αντιπολίτευσης, που είναι εμφανές πως ταλανίζεται από εσωκομματικές έριδες και κύμα αμφισβήτησης του ίδιου του Προέδρου της, ο οποίος για τον επόμενο ενάμισι χρόνο θα συνεχίσει να αναζητά αφήγημα με το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα να επιδεινώνεται σε βάρος του.

Και στο πρωθυπουργικό επιτελείο γνωρίζουν πως όσο ξύνουν την πληγή του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού εγκλωβίστηκε στο αίτημα για εκλογές από την πρώτη μέρα ηγεσίας του στη ΝΔ, τόσο θα τον κάνουν να “ματώνει” εσωκομματικά και δημοσκοπικά, ενώ παράλληλα θα φουντώνουν την ενόχληση στις τάξεις της ΝΔ για τις στρατηγικές επιλογές του.

Κοινωνικό πρόταγμα

Με την πορεία του προγράμματος να δείχνει πως έχει μπει στην τροχιά για τον τελικό τερματισμό του, στο Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούν να υπογραμμίσουν την κοινωνική οπτική και τις πολιτικές εκείνες που διαφοροποιούν την κυβέρνηση Τσίπρα από τις προηγούμενες.

Για αυτό το λόγο και προτάσσονται μεγάλες κοινωνικές τομές όπως ότι «δώσαμε έμφαση στο να βοηθήσουμε τους αδύναμους, πετύχαμε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι να έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και 700.000 συμπολίτες μας να πάρουν επίδομα αλληλεγγύης», όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, καθώς και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Το βήμα των περιφερειακών συνεδρίων αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Αλέξη Τσίπρα να επικοινωνεί αδιαμεσολάβητα τις θέσεις, τις πρωτοβουλίες και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο, χωρίς τη μεσολάβηση των Μέσων που κλιμακώνουν την πολεμική τους απέναντι στην κυβέρνηση.

Ωστόσο, όπως πληροφορείται το TRIBUNE, στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να προχωρήσει με μία πολυεπίπεδη επικοινωνιακή αντεπίθεση, προκειμένου να φανεί το παραχθέν έργο της κυβέρνησης. Όχι μόνο στην υλοποίηση του προγράμματος και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά κυρίως στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας, της κοινωνικής πολιτικής αλληλεγγύης προς όφελος όλων αυτών που στο παρελθόν περνούσαν διαρκώς κάτω από τα ραντάρ της εκάστοτε κυβέρνησης και επλήγησαν περισσότερο από την κρίση.

Και βασικό σύνθημα της αντεπίθεσης αυτής που θα έχει ως χρονικό ορίζοντα λήξης το φθινόπωρο του 2019 και τις επόμενες κάλπες που θα μπορούν να δώσουν μία νέα τετραετία στην κυβέρνηση Τσίπρα, δεν θα είναι άλλο από το “ήταν δίκαιο και έγινε”, όπως τόνισε από το βήμα της φετινής ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός.

Σχετικά άρθρα