Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας από Ιωάννινα: Ανακτούμε την εθνική μας κυριαρχία – Εκλογές οριστικά το 2019

Τσίπρας από Ιωάννινα: Ανακτούμε την εθνική μας κυριαρχία  – Εκλογές οριστικά το 2019
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ήπειρος, Ιωάννινα, Νέα Δημοκρατία,

Στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, που γίνεται στα Ιωάννινα μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας και έδειξε αποφασισμένος να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία και να πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019.

«Η χώρα ανακτά την εθνική της κυριαρχία και μπαίνει στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης, απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και παθογένειες δεκαετιών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

“Kαθημερινά, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο πακέτο πλαστών ειδήσεων”

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του, εξαπέλυσε επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με την υπόθεση του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου», τονίζοντας ότι «καθημερινά, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο πακέτο πλαστών ειδήσεων (fake news). Παρακολουθούμε τον πανικό που έχει καταλάβει ορισμένους.

Υποδηλώνουν την απελπισία του παλιού συστήματος και των παρασιτικών του συμμάχων, που χάνει καθημερινά την ελπίδα να εδραιωθεί ξανά. Τους επιστρέφουμε την απόγνωσή τους. Δεν θα ασχοληθούμε άλλο. Η δική μας πολιτική κοιτάζει μπροστά».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης που επιδιώκει η κυβέρνηση με τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, προκειμένου να «χτίσουμε τις βάσεις, τα θεμέλια της νέας εποχής στην οποία μπαίνουμε».

Τόνισε ότι η συζήτηση για την απλή αναλογική και στην αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει, ενώ υπογράμμισε πως «θέλουμε μία ανάπτυξη που θα μας οδηγήσει σύντομα στη μείωση των ποσοστών ανεργίας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας. Μπορεί το ποσοστό της να μειώθηκε, ωστόσο παραμένει υψηλό».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις παραγωγικές δυνατότητες της Ηπείρου, τονίζοντας ότι «η αγροτική παραγωγή, η γεωργία και η κτηνοτροφία, είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της».

«Είναι ενδεικτικό το ενδιαφέρον της Ηπείρου στον τομέα της αγροδιατροφής, καθώς αποτυπώνεται και στις υποβολές στον νέο αναπτυξιακό νόμο. Το 55% των αιτήσεων της Περιφέρειας αφορούν στην αγροδιατροφή.

Συνολικά υπεβλήθησαν 17 προτάσεις με προϋπολογισμό 34,1 εκ. ευρώ», σημείωσε και συνέχισε:«Δίνουμε έμφαση στους κλάδους της αλιείας και των υδατοκαλλιεργείων έτσι ώστε να καταστούν βιώσιμοι και αειφόροι. Αυτή η εβδομάδα είναι σημαντική για τους αγρότες καθώς θα εισπράξουν 750 εκ. ευρώ από τη βασική τους ενίσχυση».

Επίσης, αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη βιομηχανία, λέγοντας πως «στηρίζεται στο τρίπτυχο “ολοκληρωμένες αλυσίδες αξίας – εξωστρέφεια – περιβαλλοντική βιωσιμότητα”. Έχουν ήδη διατεθεί για το 2017, 31,05 εκ. ευρώ για ώριμα έργα από εθνικούς πόρους».

Εντός της περιόδου 2020-2023 προβλέπεται η κατασκευή 400 χλμ δικτύων φυσικού αερίου που θα καλύπτουν Ιωάννινα – Άρτα – Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα.

Στο πλαίσιο της παραχώρησης της Ιόνιας Οδού προωθούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, στο μήκος του αυτοκινητόδρομου Αντίρριο – Ιωάννινα.

Προχωράει η μελέτη για τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαύροματι, ύψους 2,5 εκ.. Ένα έργο – πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Ταυτόχρονα, ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, υψηλής εθνικής σημασίας, ο οδικός άξονας Γιάννενα – Κακαβιά, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Συμμετέχουμε στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την αποκατάσταση του ιστορικού Γεφυριού, αναγνωρίζοντας τον εμβληματικό του χαρακτήρα», τόνισε, αναφερόμενος στα αναπτυξιακά έργα της κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα