Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκάζια Τζανακόπουλου σε Παπαδάκη – Τι είπε για το 1 δισ. κοινωνικό μέρισμα (βίντεο)

Γκάζια Τζανακόπουλου σε Παπαδάκη – Τι είπε για το 1 δισ. κοινωνικό μέρισμα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΝΤ1, Βίντεο, Γιώργος Παπαδάκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Πολεμική Αεροπορία, Συντάξεις,

Για το κοινωνικό μέρισμα ύψους 1 δισ. που θα δοθεί στους πολίτες καθώς και τα αναδρομικά των πρώην βουλευτών, τη συμφωνία για τα F16 αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά μέτρα στη διαπραγμάτευση και ότι ο στόχος είναι το καλοκαίρι του 2018 να βγούμε από τα μνημόνια.

Ο κ. Τζανακόπουλος διέψευσε απόλυτα ότι ισχυρίζεται η Ν.Δ. για τα αναδρομικά των πρώην βουλευτών τονίζοντας ότι: «Η δυνατότητα της επιστροφής των παρανόμως παρακρατηθέντων αποτελεί ούτως ή άλλως αρχή μιας έννομης τάξης σε μια δικαιοκρατία. Αυτό που προσπάθησε να αναδείξει η Ν.Δ. ότι δήθεν η θεμελίωση του δικαιώματος γίνεται στη βάση του νόμου Κατρούγκαλου είναι απολύτως ψευδές».

«Δεν χρειάζεται δικαστήριο αν έχουν γίνουν παράνομες παρακρατήσεις. Η θεμελίωση του δικαιώματος γίνεται στη βάση των αρχών του δικαίου. Ο ρυθμός της αποπληρωμής των αξιώσεων των πολιτών που έγινε η παρακράτηση θα γίνει με ρυθμό ώστε να μην επηρεαστεί δημοσιονομικά η χώρα» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Επιτέθηκε στη Ν.Δ. για την υποκριτική όπως χαρακτήρισε στάση της στο θέμα των αναδρομικών των πρώην βουλευτών λέγοντας: «Συγκεκριμένα στελέχη πολιτικών κομμάτων προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και στη συνέχεια η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να βγάλει από πάνω του την πολιτική ευθύνη και έβγαλε μια πλήρως υποκριτική ανακοίνωση χρεώνοντας την απόφαση του δικαστηρίου σε ένα νόμο που έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση. Κάτι που είναι απολύτως ψευδές και εκ των υστέρων είπε ότι όποιος δεν αποσύρει την προσφυγή του θα είναι εκτός κόμματος. Μια πλήρως υποκριτική στάση».

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «η χώρα πρέπει να λειτουργεί με βάση το Σύνταγμα και με βάση συγκεκριμένους κανόνες» και ρώτησε αν ήμαστε ή όχι «υποχρεωμένοι να κάνουμε δημοσιονομική προσαρμογή».

“Κάνετε νέου τύπου δημοσιογραφική αντιπολίτευση”

«Είναι πολύ εύκολο για εσάς κάθε πρωί από την τηλεόραση να πυροβολείτε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι ανάλγητη. Μου είπατε ότι είμαστε υποκριτές πριν λίγο.

»Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δύσκολο και κάνουμε ότι μπορούμε για να αμβλύνουμε τις κοινωνικές συνέπειες του» και συνέχισε «εσείς θα πυροβολούσατε πάλι αν πηγαίναμε σε μια διαπραγμάτευση πολιτικής σύγκρουσης ότι δεν υποχωρούμε αν δεν υποχωρήσουν οι θεσμοί.

»Εσείς λέγατε ότι οδηγούμε τη χώρα στα βράχια, ότι διαλύουμε την ελληνική οικονομία. Τα ίδια και στη β’ αξιολόγηση και στην α’ αξιολόγηση, οπότε ο χαρακτηρισμός υποκριτές σας επιστρέφεται».

Αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο κ. Φίλης στην κυριακάτικη ΑΥΓΗ ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: «Ο κ. Φίλης μπορεί να έχει μια διαφορετική οπτική γωνία σε λεπτομέρειες της κυβερνητικής πολιτικής αλλά ποτέ δεν έχει πει ότι διαφωνεί με το σύνολο της πολιτικής μας».

«Ο κ. Φίλης έβαλε το θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων σε ένα ευρύτερο πλαίσιο και είπε ότι πρέπει να επαναξετάσουμε τον τρόπο που γίνονται οι εξοπλιστικές δαπάνες. «Χωρίς να αυξάνεται ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα γίνει η αναβάθμιση των F16 και χωρίς να επηρεάζεται δημοσιονομικά η χώρα» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Νέου τύπου δημοσιογραφική αντιπολίτευση κάνετε κ. Παπαδάκη» αντέτεινε ο κ. Τζανακόπουλος απαντώντας στην «κριτική» του δημοσιογράφου του καναλιού.

«Έχετε ξεχάσει το καλοκαίρι του 2015 και τη στάση όλων σας την περίοδο του δημοψηφίσματος και εσάς συμπεριλαμβανομένου. Για να μπορείτε κάθε πρωί να πυροβολείται επί δικαίων και αδίκων. Σκόπιμα διαγράφετε την διαπραγμάτευση, τις πολιτικές συγκρούσεις. Ότι αυτή η κυβέρνηση ήταν η μοναδική που έφτασε στα ακρότατα όρια για να φέρει μία πολιτική συμφωνία γιατί αν δεν το διαγράφετε δεν θα μπορείτε κάθε μέρα να λέτε αυτά που λέτε.

Σχετικά άρθρα