Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η αναβάθμιση των F-16 θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με 1,1 δισ. σε βάθος δεκαετίας

Η αναβάθμιση των F-16 θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με 1,1 δισ. σε βάθος δεκαετίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Τζανακόπουλος, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Πολεμική Αεροπορία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Η αναβάθμιση των F-16 θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό κατά 1,1 δισ. σε βάθος δεκαετίας, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra το βράδυ της Πέμπτης, τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί κυριαρχική πράξη της χώρας, ενώ σημείωσε ότι το κόστος της συμφωνίας δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο το πρόγραμμα.

Για το ποσό των 2,4 δισ. δολαρίων στο οποίο αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως πρόκειται για το ποσό που ενέκρινε το Κογκρέσο ως «ταβάνι» της δαπάνης.

Επανέλαβε, δε, ότι θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για το θέμα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και, εφόσον ζητηθεί, και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, τονίζοντας πως αναβαθμίζεται η οικονομική θέση Ελλάδας και το ενδιαφέρον επενδυτών.

Είπε πως στη διάρκεια της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο τέθηκαν όλα τα ζητήματα όπως η οικονομική ανάκαμψη της χώρας, η ολοκλήρωση του προγράμματος, η ρύθμιση του χρέους.

Πρόσθεσε πως ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με Αμερικανούς και Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, όπου κατεγράφη υψηλό ενδιαφέρον για παραγωγικές επενδύσεις.

Σε ό,τι αφορά την τρίτη αξιολόγηση, ανέφερε πως προχωρά χωρίς δημοσιονομικό ζήτημα.

Επέμεινε εξάλλου ότι στόχος είναι να κλείσει γρήγορα η τρίτη αξιολόγηση, προκειμένου να εξεταστούν λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους και να ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.

Για το ΔΝΤ, είπε πως μπορεί να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Ταμείου, εφόσον δεν θέσει τεχνητά εμπόδια.

Σχετικά άρθρα