Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός δημοσιογράφος: Τι μας είπε ο Τσίπρας στο Blair House

Αμερικανός δημοσιογράφος: Τι μας είπε ο Τσίπρας στο Blair House
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λευκός Οίκος, Ντόναλντ Τραμπ,

Με δημοσιογράφους από τα μεγαλύτερα διεθνή ενημερωτικά δίκτυα συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στο Blair House, λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα, ήταν και ο Τζον Γκίζι. Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα «Newsmax», ο Γκίζι αποκαλύπτει όσα τους είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Στο άρθρο τονίζεται πως η Ελλάδα αποτελεί «μαξιλαράκι ασφαλείας» για τις ΗΠΑ, καθώς «προστατεύει» την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ από τον αναξιόπιστο, πλέον, σύμμαχο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο γνωστός δημοσιογράφος -επικαλούμενος ελληνικές κυβερνητικές πηγές- αναφέρεται στις εντυπώσεις του Τσίπρα από τον Τραμπ.

«Βρήκε ότι ο πρόεδρος είναι πολύ έξυπνος, πολύ άμεσος και είχε πολλές ερωτήσεις για την Ελλάδα» φέρεται να είπε η εν λόγω κυβερνητική πηγή στο Newsmax.

«Σε δηλώσεις του προς μικρή ομάδα δημοσιογράφων στο Blair House, ο Τσίπρας είπε ότι οι συναντήσεις του με τον Τραμπ ήταν πολύ εποικοδομητικές και ότι ο πρόεδρος θεωρεί την Ελλάδα έναν από τους πιο αξιόπιστους εταίρους των ΗΠΑ» γράφει η ιστοσελίδα.

«Απρόβλεπτος ο Ερντογάν»

Και συνεχίζει: «Ελληνικές κυβερνητικές πηγές μας είπαν ότι ο Τσίπρας θεωρεί τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν “πολύ απρόβλεπτο” και επέμεινε ότι είναι ευχαριστημένος που η κυβέρνηση Τραμπ ενισχύει τη συνεργασία της με την Αθήνα, αναβαθμίζοντας τη ναυτική βάση στη Σούδα της Κρήτης».

Αμέσως μετά τονίζει: «Διατηρώντας την αμερικανική παρουσία στην Τουρκία και συνεχίζοντας τη στενή συνεργασία με τον Τσίπρα -μας είπαν οι ίδιες ελληνικές κυβερνητικές πηγές- η κυβέρνηση Τραμπ μπορεί να αναγκάσει την Τουρκία να συνεχίσει να συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επτά χρόνια μετά την οικονομική καταστροφή της οικονομίας της, η Ελλάδα αρχίζει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης και η χώρα μπορεί να γίνει στρατηγικός σύμμαχος στην Ευρώπη καθώς και “παίκτης” σε επίπεδο εθνικής ασφάλειας».

Σχετικά άρθρα