Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισπανός πρέσβης: Εξαπάτηση και υποκρισία το δημοψήφισμα στην Καταλονία

Ισπανός πρέσβης: Εξαπάτηση και υποκρισία το δημοψήφισμα στην Καταλονία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοψήφισμα, Διπλωματικό Σώμα, Ισπανία, Ισπανική Πρεσβεία, Καταλονία,

Πρόκληση για την ενότητα της Ισπανίας, αλλά και εξαπάτηση και υποκρισία χαρακτήρισε το δημοψήφισμα στην Καταλονία για την ανεξαρτησία της, ο νέος Ισπανός πρεσβευτής στην Αθήνα Ενρίκε Βιγέρα, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Θα το χαρακτήριζα μια πρόκληση. Αλλά αυτό που συμβαίνει είναι ταυτόχρονα εξαπάτηση, υποκρισία, απάτη, επειδή οι περισσότερες από τις παρούσες δηλώσεις των εκπροσώπων των αυτονομιστών και αυτών που θέλουν την ανεξαρτησία βασίζονται σε παράνομες πράξεις, σε παραβιάσεις του ισπανικού Συντάγματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βιγέρα.

Παρόλα αυτά, ο κ. Βιγέρα δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση της κρίσης στην Ισπανία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η νομιμότητα και το Σύνταγμα βρίσκονται από την πλευρά της ισπανικής κυβέρνησης, την οποία στηρίζουν οι περισσότερες κυβερνήσεις του κόσμου.

Επισήμανε ότι το ισπανικό Σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα διεύρυνσης μιας αυτόνομης κυβέρνησης, αλλά μέσα στην ενότητα του κράτους.

Σημείωσε πως η Ισπανία είναι μια πλήρως λειτουργική και αναπτυγμένη Δημοκρατία, δήλωσε περήφανος για τα επίπεδα της ελευθερίας και του κράτους δικαίου που έχει επιτύχει και την αποφασιστικότητα του ισπανικού λαού να εξακολουθήσει να τα έχει.

Για τις σχέσεις Ελλάδας – Ισπανίας

Επιπλέον, ο Ισπανός πρεσβευτής αναφέρθηκε στις πρώτες εντυπώσεις του από την Ελλάδα, τους στόχους του και εστίασε στις διμερείς σχέσεις και τις προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

«Οι σχέσεις μεταξύ Ισπανίας και Ελλάδας ήταν πάντα πολύ στενές και οι δύο λαοί είναι τόσο κοντά. Είναι πολύ εύκολο να δουλεύεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Για μένα είναι τιμή να είμαι εδώ. Ο περιβάλλων χώρος είναι πολύ ωραίος και είναι πολύ ευχάριστο να δουλεύει κάποιος εδώ», δήλωσε συγκεκριμένα.

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση πως η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώθηκε και δήλωσε βέβαιος ότι οι ισπανικές εταιρείες θα στρέψουν το επενδυτικό τους ενδιαφέρον τους στην Ελλάδα.

Τέλος, όσον αφορά την ΕΕ ανέφερε ότι και οι δύο χώρες, ούσες Μεσογειακές, έχουν κοινά συμφέροντα και την ίδια θέση για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

«Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά για να δημιουργήσουμε συνθήκες για μια πιο ολοκληρωμένη Ευρώπη», σημείωσε καταληκτικά.

Σχετικά άρθρα