Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε στην “κοιλιά του κήτους”: Τι είπε με τη Λαγκάρντ στο ΔΝΤ (βίντεο)

Ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε στην “κοιλιά του κήτους”: Τι είπε με τη Λαγκάρντ στο ΔΝΤ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Κριστίν Λαγκάρντ,

Συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τις πρώτες πρωινές ώρες (Ελλάδας) της Τρίτης.

Η συνάντηση έγινε στο κτίριο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο πρωθυπουργός έφτασε στο ΔΝΤ λίγο πριν τις 00:30 ώρα Ελλάδας όπου τον υποδέχτηκε η Κριστίν Λαγκάρντ στην είσοδο του κτιρίου, όπως μεταδίδει το mignatiou.com.

Τον Ιανουάριο του 2013, όταν ο κ. Τσίπρας είχε επισκεφθεί το Ταμείο, εξερχόμενος μας είπε ότι το νούμερο 2, Ντέιβιντ Λίπτον, τον υποδέχθηκε λέγοντας “καλωσορίσατε στην κοιλιά του κήτους”.

Αρχικά η κ. Λαγκάρντ είχε τετ-α-τετ συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια παρακάθισαν και οι συνεργάτες τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του πρωθυπουργού, Παναγιώτης Παυλόπουλος και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.

Εκ μέρους του ΔΝΤ, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος, Πολ Τόμσεν, ο αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Στρατηγικής, Πολιτικής και Επισκόπησης του ΔΝΤ, Χιου Μπρέντεκαμπ και ο πρώτος αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντέιβιντ Λίπτον .

“Πιστεύω ότι η αποφασιστική εφαρμογή αυτού του προγράμματος μαζί με μια ελάφρυνση του χρέους, έχει μεγάλη σημασία για να οδηγηθεί η Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση. Ο πρωθυπουργός και εγώ έχουμε δεσμευτεί να προχωρήσουμε μαζί προς την κατεύθυνση αυτή”, ανέφερε η Κ. Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα μετά από χρόνια στασιμότητας. Οι τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού καρποφορούν.

Υπάρχει μια ορατή έξοδος από την κρίση και είναι προς τον συμφέρον όλων να ολοκληρωθεί η γ’ αξιολόγηση.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να διατηρήσει την ανοδική πορεία της.

Το ΔΝΤ θα παίξει για το χρέος ένα ζωτικό και σημαντικό ρόλο, ανέφερε ο πρωθυπουργός .

Σχετικά άρθρα