Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυρώθηκε από τη Βουλή η ενισχυμένη συνεργασία ΕΕ-Καζακστάν

Κυρώθηκε από τη Βουλή η ενισχυμένη συνεργασία ΕΕ-Καζακστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Γιώργος Κατρούγκαλος, Ένωση Κεντρώων, Ευρωπαϊκή Ένωση, Καζακστάν, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Το ΠΟΤΑΜΙ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για την κύρωση ενισχυμένης συμφωνίας εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Δημοκρατίας του Καζακστάν.

Υπέρ της κύρωσης τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι.

Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταψήφισαν, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε ότι η κύρωση της συμφωνίας για ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας, είναι προς όφελος των λαών της Ελλάδας και του Καζακστάν και πρόσθεσε ότι είναι πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης για την περιοχή και θεμέλιο δημοκρατίας.

Όπως υπογράμμισε, εντάσσεται στη νέα κατηγορία συμφωνιών της ΕΕ για εμβάθυνση της πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας και εξασφαλίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των χωρών της Ευρωασίας.

Η κύρωση, περιλαμβάνει το πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας Καζακστάν σε τρεις άξονες.

Πρώτον, τον πολιτικό διάλογο, δεύτερον τη συνεργασία για την εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας και τρίτον το εμπόριο και τις επιχειρήσεις, στο οποίο εντάσσονται μεταξύ άλλων, τα δημόσια οικονομικά, η ενέργεια, η παιδεία, η υγεία και ο πολιτισμός.

Να σημειωθεί ότι το Καζακστάν, είναι ο πρώτος εμπορικός εταίρος της ΕΕ και ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής καλύπτοντας πάνω από το 70% των ξένων επενδύσεων.

Σχετικά άρθρα