Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιχείρηση “ανάπτυξη στον κάμπο”: Τι θα πει ο Τσίπρας στη Θεσσαλία

Επιχείρηση “ανάπτυξη στον κάμπο”: Τι θα πει ο Τσίπρας στη Θεσσαλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, Αλέξης Τσίπρας, Βόλος, Επενδυτικό Σχήμα, Λάρισα, Οικονομική Ανάπτυξη, Σωκράτης Φάμελλος,

Επιστροφή στο αναπτυξιακό και επενδυτικό πεδίο θα σημάνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας από τον θεσσαλικό κάμπο, στρώνοντας το έδαφος λίγες μέρες πριν αναχωρήσει για το πολυσήμαντο – για οικονομία –
επενδύσεις – γεωπολιτική και ενέργεια – ταξίδι στις ΗΠΑ, έχοντας ωστόσο στη φαρέτρα του και τη χθεσινή επιβεβαίωση της κοινοβουλευτικής ηγεμονίας του απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή το δικαιωματικό νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Θέλοντας να θέσει τις βάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας στον πυρήνα της εγχώριας πρωτογενούς παραγωγής, ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετέχει σήμερα στις εργασίας του 4ου περιφερειακού συνεδρίου, που θα λάβει χώρα στη Λάρισα.

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει το Μέγαρο Μαξίμου και στο 4ο συνέδριο, είναι το γεγονός ότι μετακομίζει στη Λάρισα σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο, ενώ την ίδια ώρα για ακόμη μία φορά η συμμετοχή των τοπικών παραγωγικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι καθολική, ασχέτως ιδεολογικών και κομματικών αποχρώσεων.

Στόχος δεν είναι άλλος από την ανάδειξη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας και όλων των μεγάλων ζητημάτων της καθημερινότητας, προκειμένου το νέο παραγωγικό μοντέλο για τη μεταμνημονιακή εποχή να βασιστεί στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Πέραν των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, σε κάθε περιφερειακό συνέδριο -άρα και στο επί του παρόντος διεξαγόμενο στην Λάρισα- θα εξεταστεί και ποια είναι τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε όσες ιδέες ακουστούν να μην μείνουν… ιδέες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκτός από την ποσοτική αλλά και ποιοτική αναβάθμιση της πρωτογενούς παραγωγής και συνδυασμό της με νέες τεχνολογίες και τη μεταποίηση, θα βρεθεί και η διαχείρηση των υδάτινων πόρων, με τον Πρωθυπουργό να ανακοινώνει πρωτοβουλίες στη βάση του σχεδίου που έχει ήδη εκπονηθεί από τον Σωκράτη Φάμελλο για το μείζον θέμα του Αχελώου, που απασχολεί χρόνια τώρα το θεσσαλικό κάμπο.

Κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα εστιάσει στην ομιλία του, που θα κλείσει για άλλη μια φορά τις εργασίες του συνεδρίου, στον τομέα των επενδύσεων που αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, αλλά και στο έγκαιρο κλείσιμο της Γ’ Αξιολόγησης, για την οποία εξάλλου και ο στενός συνεργάτης του και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, έστειλε “ραβασάκι” σε όλα τα υπουργεία για την επίσπευση ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί το απόγευμα με την σύνοψη και τα συμπεράσματα -διαδικασία στην οποία θα συμμετάσχει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και όλοι οι υπουργοί και τα κυβερνητικά στελέχη που δίνουν από χθες το “παρών” στην διαδικασία.

Τις προτάσεις της κυβέρνησης, αλλά και τα βασικά συμπεράσματα, άλλωστε, θα αναλάβει να συνοψίσει απόψε ο πρωθυπουργός στην κεντρική εκδήλωση, με την οποία θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του συνεδρίου, ενώ θα έχουν προηγηθεί ομιλίες του δημάρχου Λάρισας, Απόστολου Καλογιάννη και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απολογισμός της πρώτης ημέρας για το συνέδριο υπήρξε θετικός, αφού διαπιστώθηκε προθυμία συμμετοχής και έντονη ανταπόκριση. Πέραν της παρέμβασης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, με την οποία ξεκίνησαν οι εργασίες του συνεδρίου, από χθες εξελίσσονται παράλληλες συνεδριάσεις με πληθώρα κυβερνητικών στελεχών για μία σειρά από θέματα.

Για παράδειγμα, η συνεδρίαση για την Αγροτική Ανάπτυξη και την Παραγωγική Ανασυγκρότηση έχει ως ομιλητές υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Τσιρώνη, τον υφυπουργό Βασίλη Κόκκαλη την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, όπως επίσης και τον γ.γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπο Κασίμη.

Το θέμα “Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις και Αναπτυξιακή Πολιτική” αναπτύσσεται από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα και τον πρόεδρο της Enterprise Greece Χρήστο Στάικο, ενώ η θεματική ενότητα για τις Υποδομές, το Περιβάλλον, τον Τουρισμό και την Διαχείριση υδάτινων πόρων έχει ως ομιλητές τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο.

Για τις Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία μιλούν, ευλόγως, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης, ενώ για την “Κοινωνική Πολιτική, Εργασιακές Σχέσεις και Αλληλέγγυα Οικονομία” μιλούν η υπουργόςΕργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και οι αναπληρώτριες Ράνια Αντωνοπούλου και Θεανώ Φωτίου. Τέλος, στην συνεδρίαση για τα θέματα “Παιδεία Έρευνα και οικονομία της γνώσης” ομιλητές είναι ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός, Κώστας Φωτάκης.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

13:30 Συνάντηση με επιχειρήσεις νέων τεχνολογιών, εξωστρέφειας και καινοτομίας, Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, Βόλος
18:00 Σύσκεψη με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στο 4ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Ξενοδοχείο Imperial, Λάρισα
19:30 Κεντρική ομιλία στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Η Θεσσαλία της επόμενης μέρας», Ξενοδοχείο Imperial, Λάρισα

Σχετικά άρθρα