Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης “στέλνει” τον Κικίλια και “κουρεύει” τον Άδωνι – Κρίση στη ΝΔ

Ο Μητσοτάκης “στέλνει” τον Κικίλια και “κουρεύει” τον Άδωνι – Κρίση στη ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Βασίλης Κικίλιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαρία Σπυράκη, Νέα Δημοκρατία,

Σε σημείο βρασμού αναμένεται να οδηγηθεί η Νέα Δημοκρατία εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον Κυριάκος Μητσοτάκη – ακόμη και εντός της ημέρας – να προχωρά σε μίνι ανασχηματισμό στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TRIBUNE ο Πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί να αλλάξει το προφίλ του κόμματος, βάζοντας στη θέση του εκπροσώπου Τύπου, δηλαδή του Βασίλη Κικίλια, την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, η οποία θα παραμείνει και ευρωβουλευτής του κόμματος της Πειραιώς.

Η μεγάλη καραμπόλα ωστόσο θα έρθει εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον σημερινό πορτ παρόλ της ΝΔ να μετακομίζει στον τομέα της Άμυνας, “τσιφλίκι” του Άδωνι Γεωργιάδη.

Με τον τρόπο αυτόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έκανε και με τον προηγούμενο εκπρόσωπο Τύπου που “έφαγε” και τον μετακόμισε στο νευραλγικό τομέα των Εξωτερικών, Γιώργο Κουμουτσάκο, επιχειρεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να αποσοβήσει την εικόνα εσωκομματικής κρίσης, στρώνοντας ωστόσο το χαλί για μία ακόμα μεγαλύτερη…

Εφόσον κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για μία σαφή προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να “κουρέψει” τον Αντιπρόεδρό του, την ώρα που ο ίδιος προβαίνει σε ολοένα και πιο εμφατικές αρχηγικές πρωτοβουλίες, αμφισβητώντας την ίδια την πρωτοκαθεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως εύστοχα σχολιάστηκε, ο Άδωνις Γεωργιάδης το τελευταίο διάστημα δεν αγκαλιάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από… αγάπη αλλά για να τον πνίξει.

Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή απουσία του από το πρώτο και σημαντικότερο προσυνέδριο της ΝΔ, με την οποία επέλεξε για μία ακόμη φορά να στείλει μήνυμα… δυσαρέσκειας αλλά και αμφισβήτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε εδώ όλο το παρασκήνιο της χθεσινής απουσίας

Με την κυβέρνηση να έχει πιάσει απάγγειο, τη Νέα Δημοκρατία να έχει μεταθέσει – εκ νέου – την πρόβλεψη για εκλογές «εντός του 2018» και τους τριγμούς στα εσωτερικά στρατόπεδα να εντείνονται για τους χειρισμούς της ηγεσίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βαδίζει στα προσυνέδρια με εμφανείς φυγόκεντρες πιέσεις.

Η χθεσινή απουσία του Άδωνη Γεωργιάδη από το πρώτο και σημαντικότερο προσυνέδριο της ΝΔ στη Νίκαια επισκίασε ακόμη και την ίδια την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, την ώρα που φουντώνουν οι φήμες για αρχηγικές – και όχι μελλοντικές αναγκαστικά – βλέψεις του κ. Γεωργιάδη.

Η απουσία μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς επελέγη αυτή η στάση από τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ την ώρα που στο εσωτερικό της ΝΔ γίνεται «σφαγή» για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, με τον κ. Γεωργιάδη να πιέζει αφόρητα υπέρ της καταψήφισης, επιβάλλοντας τη δική του σκληροπυρηνική γραμμή απέναντι στο «φιλελεύθερο» προφίλ που παλεύει να χτίσει ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον όμως, γαλάζιοι βουλευτές εκτιμούν πως δεν άρεσε καθόλου στον κ. Γεωργιάδη το γεγονός ότι το πρώτο προσυνέδριο επιμελήθηκε από τον έτερο Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη.

Από τη ΝΔ προτίμησαν να μη σπουδαιολογήσουν την ηχηρή απουσία, αρκούμενοι να σχολιάσουν πως «το κόμμα είναι ενήμερο για την απουσία του Αντιπροέδρου, η οποία οφείλεται σε προσωπικούς λόγους», όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η «Δημοκρατία».

Ενδεικτική του κακού κλίματος και του εντεινόμενου κλίματος αμφισβήτησης για το πρόσωπο του Προέδρου πάντως είναι και το γεγονός ότι το πρώτο προσυνέδριο στη Νίκαια έγινε απουσία και όλων των πρώην αρχηγών της ΝΔ.

Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Μεϊμαράκης επέλεξαν να απουσιάζουν από την εσωκομματική διαδικασία, γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στις τάξεις της γαλάζιας Ιερουσαλήμ…

Σχετικά άρθρα