Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα Καμμένου από τη Ρόδο: Δεν θα φανούμε κατώτεροι των προγόνων μας

Μήνυμα Καμμένου από τη Ρόδο: Δεν θα φανούμε κατώτεροι των προγόνων μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πάνος Καμμένος, Παρμενίων Στρατιωτική Άσκηση, Ρόδος, Στρατιωτική Άσκηση, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Όσοι επιβουλεύονται τα ιερά και τα όσια της πατρίδας και του έθνους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να φανούμε κατώτεροι της αυτοθυσίας των προγόνων μας αλλά και του χρέους μας απέναντι στο έθνος» τόνισε  στη Ρόδο, στην ομιλία του προς τους συμμετέχοντες σε μέρος της τελικής φάσης της άσκησης «Παρμενίων» ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή «Κάλαθος» της Ρόδου και την παρακολούθησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου ο περιφερειαρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Στην άσκηση συμμετείχαν μηχανοκίνητες μονάδες της 95 ΑΔΤΕ σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία Στρατού.

Ο υπουργός ‘Αμυνας στην ομιλία του εξήρε το αξιόμαχο και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και την συνδρομή των εθνοφυλάκων και της τοπικής κοινωνίας της Ρόδου, ενώ ειδική αναφορά έκανε στον 92χρονο εθνοφύλακα Ζήσιμο Μπράτη τον οποίο και τίμησε για την μακρόχρονη προσφορά του.

Ο υπουργός ‘Αμυνας στην ομιλία του επεσήμανε ότι η άσκηση ανέδειξε τις εντυπωσιακές δυνατότητες και την ετοιμότητα των Ενόπλων δυνάμεων και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας «οι οποίες δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάζουμε» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Δηλώσεις του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής άσκησης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: «Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, απέδειξαν για μια ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, την ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, που εξασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της. Παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία, συνεχίζουν νυχθημερόν να “φυλάττουν Θερμοπύλας”.

Παλεύουν με αποφασιστικότητα για τα εθνικά μας δίκαια και στέλνουν ηχηρό το μήνυμα ότι η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί συμβιβασμούς και τετελεσμένα».

Σκοπός της άσκησης «Παρμενίων» είναι η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας, η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου των Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων, η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους καθώς και η ενεργοποίηση του συστήματος χειρισμού κρίσεων και η εφαρμογή σχεδίων στην οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών Παλλαϊκής ‘Αμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

Τι είπε για τους εθνοφύλακες

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου και ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος παρακολούθησαν τμήμα της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017» που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία δεν θα συμμετείχαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου οι Εθνοφύλακες, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:

“Αυτό είναι μία μεγάλη παρεξήγηση. Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει και αφορά τις πολιτικές παρελάσεις, όπου το γενικό πρόσταγμα το έχει ένας γυμναστής ή ο διευθυντής του σχολείου. Στις στρατιωτικές παρελάσεις, όπως ξέρετε, το γενικό πρόσταγμα της παρελάσεως το αναλαμβάνει αξιωματικός.

Η Εθνοφυλακή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των Ενόπλων Δυνάμεων και θα παρελάσουν Εθνοφύλακες στις στρατιωτικές παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμία αλλαγή. Αντιθέτως, Εθνοφύλακες από διαφορετικές περιοχές θα παρελάσουν προσκεκλημένοι των Ενόπλων Δυνάμεων σε άλλες περιοχές. Έχουμε Εθνοφύλακες από τα Δωδεκάνησα που, όπως ξέρετε, παρέλασαν πέρυσι στη Θεσσαλονίκη.

Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και φέτος. Έχουμε Κυπρίους Εθνοφύλακες, οι οποίοι θα παρελάσουν με τους ήρωες του ’74. Άρα, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Το Υπουργείο Εσωτερικών κανονίζει τα των μαθητικών παρελάσεων και το πρωτόκολλο αυτών και τις στρατιωτικές παρελάσεις τις έχουμε εμείς.”

Σχετικά άρθρα