Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταθάκης από τη Μόσχα: Το φυσικό αέριο της Ρωσίας καίριο για την Ευρώπη

Σταθάκης από τη Μόσχα: Το φυσικό αέριο της Ρωσίας καίριο για την Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Σταθάκης, Ενέργεια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρώπη, Μόσχα, Ρωσία, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Φυσικό Αέριο,

Η στρατηγική του παγκόσμιου τοπίου στον τομέα της ενέργειας και ο ρόλος της Ρωσίας, ως μεγάλης δύναμης στον τομέα αυτό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της «Ενεργειακής Εβδομάδας», που διεξάγεται στη Μόσχα με την παρουσία υπουργών και κορυφαίων παραγόντων από δεκάδες χώρες, όπου την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

«Είναι προφανές ότι πάμε σε μια μετάβαση όπου το φυσικό αέριο θα παίζει πλέον καθοριστικό ρόλο εν μέσω της μεγάλης ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που δεν θα διαταράξουν την παγκόσμια αγορά ενέργειας», δήλωσε ο κ. Σταθάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ρωσία θα παραμείνει βασικός εταίρος της ευρωπαϊκής ενεργειακής στρατηγικής με βάση τους κανόνες και τα οικονομικά δεδομένα της Ε.Ε., σημείωσε ο ίδιος και τόνισε την ανάγκη να πρυτανεύσει η προοπτική σταθερής συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας.

Σχετικά άρθρα