Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ύδρα θέλει πίσω νησίδα που της πήρε η Λαυρεωτική και είναι γεμάτη ανεμογεννήτριες

Η Ύδρα θέλει πίσω νησίδα που της πήρε η Λαυρεωτική και είναι γεμάτη ανεμογεννήτριες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γεωργία Γεννιά, Ελένη Σταματάκη, Ενέργεια, Λαύριο, Παναγιώτης Χατζηπέρος, Πάνος Σκουρλέτης, Πειραιάς, ΣΥΡΙΖΑ, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ύδρα, Υπουργείο Εσωτερικών,

Τη διοικητική υπαγωγή της νησίδας «Άγιος Γεώργιος» στην Ύδρα ζητούν οι βουλευτές Α΄ Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας το σχετικό αίτημα του Δήμου.

Την Τετάρτη ο δήμαρχος της Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης και οι βουλευτές Γεωργία Γεννιά και Ελένη Σταματάκη, συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, με «όπλο» την πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που απεφάνθη, ομόφωνα, ότι ο «Άγιος Γεώργιος» υπάγεται διοικητικά στον δήμο Ύδρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Ράππας, η νομική σύμβουλος του δήμου, Γεωργία Μαραγκού και η νομική σύμβουλος της Περιφέρειας, Όλγα Σαββίδου.

«Η νησίδα, αν και εμπεριέχεται στα διοικητικά όρια του δήμου Ύδρας, με την απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ από το 2011, εντάχθηκε στον δήμο Λαυρεωτικής.

»Μιλάμε, ουσιαστικά, για ένα αιολικό πάρκο με 23 ανεμογεννήτριες, ισχύος 69 μεγαβάτ, που θα έδινε στον δήμο σημαντικά οφέλη και τα έσοδα από την αξιοποίησή του θα μπορούσαν να αμβλύνουν το κόστος διαβίωσης των κατοίκων της Ύδρας, η πλειοψηφία των οποίων ανήκει στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες», είπε η Γεωργία Γεννιά και πρόσθεσε:

«Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποκατέστησε το δίκαιο αίτημα του νησιού. Τώρα, περιμένουμε από τον υπουργό Εσωτερικών να κάνει αποδεκτή αυτή τη γνωμοδότηση».

«Ο κ. Σκουρλέτης μας διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει το θέμα με προσοχή και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για βέλτιστη λύση», κατέληξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα