Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Πάνω από 1,1 δισ. ευρώ το 2018 για δράσεις κοινωνικής πολιτικής

Τζανακόπουλος: Πάνω από 1,1 δισ. ευρώ το 2018 για δράσεις κοινωνικής πολιτικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροδρόμιο Ελληνικού, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ελληνικό, Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), Κρατικός Προϋπολογισμός,

Η ελληνική οικονομία αναμένεται να πετύχει ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 2% για το 2017, ενώ για το 2018 αναμένεται περαιτέρω αύξηση στο 2,4%, ανέφερε ο κ Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ασφαλής και αμετάκλητη έξοδος από την μνημονιακή επιτροπεία.

Η υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2017 επιτρέπει την εφάπαξ δαπάνη για την ενίσχυση και προστασία ευάλωτων οικονομικά πολιτών καθώς επίσης και μια σειρά άλλων δράσεων που θα εξειδικευθούν αργότερα με βάση τα στοιχεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, το 2018 θα υπάρχει η δυνατότητα για τη συνέχιση δράσεων κοινωνικής πολιτικής αλλά και την έναρξη νέων, μεταξύ των οποίων:

1. Εφαρμογή του προγράμματος για το ΚΕΑ, με πιστώσεις ύψους 760 εκατ. ευρώ που θα ανακουφίσει πάνω από 250.000 νοικοκυριά σε συνθήκες φτώχειας.

2. Διάθεση ποσού 320 εκατ. για την προστασία ευάλωτων οικονομικά νοικοκυριών και για παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας.

3. Προστασία της κύριας κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια – συνεισφορά του δημοσίου 100 εκατ. ευρώ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ασφαλής και αμετάκλητη έξοδος από την μνημονιακή επιτροπεία.

«Μεγάλο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό»

Αναφερόμενος στη χθεσινή γνωμοδότηση του ΚΑΣ, υπογράμμισε γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση μιας σημαντικής επένδυσης στο Ελληνικό.

«Εκμηδενίζονται οι νομικοί κίνδυνοι που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μελλοντικά ανυπέρβλητα εμπόδια για την υλοποίηση της επένδυσης. Και όλα αυτά με σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία και με την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς» σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε:

«Η κήρυξη αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή δεν συνεπάγεται περιορισμούς δόμησης αλλά μόνο αυξημένη επιτήρηση κατά την υλοποίηση της επένδυσης. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης που ενδεχομένως θα απαιτηθούν στο μέλλον. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι πλήρως συμβατή με τις υποχρέωσεις του ελληνικού δημοσίου. Aνοίγει το δρόμο για να πληρωθεί το σύνολο των αναβλητικών αιρέσεων για τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ στον αντισυμβαλλόμενο».

Σχετικά άρθρα