Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιο στέλεχος της Ν.Δ. παραπέμπεται σε δίκη για απευθείας αναθέσεις εικονικών έργων

Ποιο στέλεχος της Ν.Δ. παραπέμπεται σε δίκη για απευθείας αναθέσεις εικονικών έργων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γρεβενά, Νέα Δημοκρατία, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Οι αποκαλύψεις σχετικά με πεπραγμένα  στελεχών της Ν.Δ. τοπικής αυτοδιοίκησης -και μη- συνεχίζονται αμείωτες.

Αυτή τη φορά αρνητικός πρωταγωνιστής ενός ακόμα περιστατικού με οσμή σκανδάλου, είναι ο πρώην νομάρχης και δήμαρχος Γρεβενών, Δημοσθένης Κουπτσίδης, καθώς και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Σκόρδας, από την ίδια περιοχή, οι οποίοι μετά από απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας παραπέμπονται για υπόθεση σχετικά με αναθέσεις εικονικών έργων.

Συγκεκριμένα ο πρώην πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κατηγορείται για τις απευθείας αναθέσεις εικονικών και ανεκτέλεστων έργων την περίοδο από 28 Αυγούστου έως 30 Δεκεμβρίου 2008 που σύμφωνα με το βούλευμα είχε ως αποτέλεσμα, το Δημόσιο να ζημιωθεί έως και με 41.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας – κάλυψη του πρώην νομάρχη

Στο ίδιο δικαστήριο παραπέμπεται και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Σκόρδας, που την ίδια περίοδο προσκόμιζε στη νομαρχιακή αρχή παραστατικά για τα έργα που του ανέθετε ο πρώην νομάρχης, που όμως όπως απέδειξε ο έλεγχος που διενήργησαν κλιμάκια του ΣΔΟΕ δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Αποφασίστηκε επίσης να παραμείνουν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα τόσο για τον Δημοσθένη Κουπτσίδη όσο και για τον Δημήτρη Σκόδρα, ενώ απαλλάσσονται από την κατηγορία της απιστίας έξι υπάλληλοι της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Γρεβενών.

Για την περίπτωση των έξι εικονικών έργων, τον Απρίλιο του 2017 αποφασίστηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η «διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών (ήδη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας) για το χρονικό διάστημα 2007-2010», ενώ έχουν ορισθεί οι υπάλληλοι που θα πραγματοποιήσουν τον σχετικό έλεγχο.

Σχετικά άρθρα