Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eύσημα Αβραμόπουλου για το προσφυγικό: Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί

Eύσημα Αβραμόπουλου για το προσφυγικό: Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Tον Δημήτρη Αβραμόπουλο δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας και στο επίκεντρο βρέθηκε το προσφυγικό.

Το χαρτοφυλάκιό σας έχει αναδειχθεί ως ένα από τα σημαντικότερα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός  υποδεχόμενος τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι υπάρχει μια κοινή στάση και θέση, και η Ελλάδα βρίσκει ερείσματα. Η χώρα μας -πρόσθεσε ο πρωθυπουργός- είναι στην εμπροσθοφυλακή. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κρίση δεν αφορά μόνο τις χώρες υποδοχής αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

Εύσημα για το προσφυγικό

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι στόχος της Επιτροπής είναι να προστατευθεί πάση θυσία η Ζώνη Σένγκεν. «Αν καταρρεύσει η Ζώνη Σένγκεν αρχίζει το τέλος της Ευρώπης», προειδοποίησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος ενώ σημείωσε ότι «υπάρχουν κάποιες τάσεις που μας ανησυχούν».

Ο κ. Αβραμόπουλος εξήρε τη συμβολή της Ελλάδος στο προσφυγικό. «Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν δύο χρόνια πριν, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα αλλά πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Συνεχίζοντας ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως ήρθε η ώρα το Συμβούλιο να καταλήξει σε συμφωνία πάνω στην πρότασή του για την αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου. «Η αναθεώρηση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου αποτελεί τη μόνη λύση για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα που θα αντέξει και σε πιθανές μελλοντικές κρίσεις», υπογράμμισε και κατέληξε:

«Συνεπώς, χτίζοντας πάνω στις κοινές μας προσπάθειες, πρέπει να περάσουμε από τη φάση αντιμετώπισης μιας κρίσης σε μια κανονική διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. Η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα με κάθε τρόπο».

Σχετικά άρθρα