Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Το ΔΝΤ δυσκόλευε πάντα την αξιολόγηση», σημειώνει ο Κατρούγκαλος

«Το ΔΝΤ δυσκόλευε πάντα την αξιολόγηση», σημειώνει ο Κατρούγκαλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κατρούγκαλος, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Προαπαιτούμενα Μέτρα, Υπουργείο Εξωτερικών,

“Το ουσιώδες χαρακτηριστικό της τρίτης αξιολόγησης είναι ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να αποφασίσει, αν θέλει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς δεν μπορεί να συνεχίζει να πατάει σε δύο βάρκες.

Αυτό  δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, ενόψει της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης ο κ. Κατρούγκαλος παρατήρησε ότι «το ΔΝΤ ήταν αυτό που δυσκόλευε πάντα την αξιολόγηση και έχει δώσει από τώρα δείγματα ότι δε θα αποκλίνει από αυτή την πορεία».

«Το ΔΝΤ ήταν πάντοτε ο σημαιοφόρος του νεοφιλελευθερισμού, επέμενε σε ακραίες θέσεις, ειδικά στο θέμα των εργασιακών, που έβλαψαν την ελληνική κοινωνία.

Ως προς δε τη θετική συμβολή που είχε με την πίεση που ασκεί στους Ευρωπαίους για το ζήτημα του χρέους νομίζω ότι πια και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι έχουν αντιληφθεί ότι το χρέος αυτό πρέπει να ρυθμιστεί», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος διευκρινίζοντας, ότι «η ελληνική κυβέρνηση δε θέτει ζήτημα απομάκρυνσης του ΔΝΤ, ακριβώς επειδή υπάρχουν σημαντικές ευρωπαϊκές δυνάμεις, που το θεωρούν αναγκαίο για το πρόγραμμα».

Σε ό,τι αφορά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο αναπληρωτής υπουργός σχολίασε πως «η αντιπολίτευση της ΝΔ είχε πάντα μηδενιστικό χαρακτήρα καθώς δεν της βγήκε το σενάριο της αριστερής παρένθεσης.

Σχολιάζοντας τέλος την στάση της Eldorado Gold ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε:«Φαίνεται πως προσπάθησε η εταιρεία να θέσει την προσωπική της προοπτική ως προαπαιτούμενο μέσω του ΔΝΤ».

Σχετικά άρθρα