Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας: Προτεραιότητά μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος

Αλέξης Τσίπρας: Προτεραιότητά μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Ενέργεια, Κλιματική Αλλαγή, Κρήτη, Χανιά,

Η Ελλάδα έχει ήδη αναλάβει ενεργό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος στην Ευρώπη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από τα Χανιά στο Φόρουμ «Καθαρή Ενέργεια για τα Νησιά της ΕΕ».

Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα παραγωγής λιγνίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πιέζει για την υιοθέτηση αυστηρότερων ορίων όσον αφορά στις εκπομπές αερίων.

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι η χώρα μας έχει υιοθετήσει το σύστημα εγγυημένων τιμών και την πρώτη ανταγωνιστική διαδικασία για τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις ενώ προωθεί ένα σύγχρονο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η ύπαρξη των οποίων θα βοηθήσει στην αποφυγή χρονοβόρων νομικών συνεπειών.

Σε συνεργασία με την Επιτροπή, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα προχωρά επίσης με τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου περιβαλλοντικών αδειών για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο μακροπρόθεσμος ενεργειακός προγραμματισμός, πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης είπε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι κάναμε τον μακροπρόθεσμο ενεργειακό προγραμματισμό μια πολιτική προτεραιότητα, και αυτό παρά την επταετή οικονομική και κοινωνική κρίση από την οποία βγαίνουμε τώρα.

Σχετικά άρθρα