Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αχτσιόγλου: 120.000 ωφελούνται από τα στοχευμένα προγράμματα κατά της ανεργίας το 2017

Αχτσιόγλου: 120.000 ωφελούνται από τα στοχευμένα προγράμματα κατά της ανεργίας το 2017
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έφη Αχτσιόγλου, Ηράκλειο, Κρήτη, Προγράμματα Καταπολέμησης Ανεργίας, Υπουργείο Εργασίας,

Τις δράσεις του υπουργείου Εργασίας ανέπτυξε στο συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Ηράκλειο Κρήτης, η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι «από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Σεπτέμβριο έχουν ενταχθεί στα στοχευμένα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας 73.544 ενώ έως τα τέλη του 2017 αναμένεται να ενταχθούν άλλοι 46.000, φτάνοντας συνολικά σε 120.000 ανέργους».

Η υπουργός Εργασίας  αναφέρθηκε σε τρία προγράμματα που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα  και αφορούν περιπτώσεις εργαζομένων με μπλοκάκι και ανέργων:

Πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτικών εισφορών για μετατροπή εργαζόμενων με μπλοκάκι σε μισθωτούς.Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 156 εκ. ευρώ, και από αυτό θα ευνοηθούν 40.000 εργαζόμενοι.

Πρόγραμμα για εγκλωβισμένους εργαζόμενους: αφορά τις περιπτώσεις εργαζομένων που βρίσκονται απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα, είναι σε επίσχεση εργασίας ή απασχολούνται σε κλάδους με φθίνουσα πορεία.

Το πρόγραμμα προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ περιλαμβάνει αφενός την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων και αφετέρου την κατάρτισή τους με νέες γνώσεις και ικανότητες, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν θέση εργασίας.

Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού εργαζόμενου από επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 34 ετών.

«Η χώρα πλησιάζει στο στρατηγικό στόχο με σταθερά βήματα, που είναι η έξοδος από το  μνημόνιο και την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018», τόνισε μεταξύ άλλων η Έφη Αχτσιόγλου.

Σχετικά άρθρα