Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντιπαράθεση Κουρουμπλή – Μητσοτάκη για το ναυάγιο του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ»

Αντιπαράθεση Κουρουμπλή – Μητσοτάκη για το ναυάγιο του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Πετρελαιοκηλίδα, Ρύπανση, Σαρωνικός Κόλπος, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Ναυτιλίας,

Αντιπαράθεση είχαν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ισχυρίστηκε ότι ο EMSA ενημερώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής του απάντησε ότι το πλοίο του EMSA βρισκόταν σε αποστολή και έφτασε στον Πειραιά το απόγευμα της Τρίτης.

«Αυτό που σας χρεώνω είναι ότι υποτιμήσατε την έκταση του προβλήματος», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και απευθυνόμενος στον υπουργό είπε:

«Γιατί αργήσατε τρεις μέρες να γυρίσετε στο Λονδίνο; Τι σημαντικό είχατε να κάνετε εκεί; γιατί καθυστερήσατε τέσσερις μέρες να ζητήσετε τη βοήθεια του πλοίου του EMSA;», παρουσιάζοντας έγγραφο που αναφέρει ότι  επίσημο αίτημα υποβλήθηκε στις 13 Σεπτέμβρη.

«Το μητσοτακέικο έχει μάθει να λέει ψέματα», ακούσθηκε να σχολιάζει ο υπουργός.

«Κατανοώ απόλυτα τον εκνευρισμό του υπουργού που θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης με τον υπουργό να απαντά: «Δεν θα παραιτηθώ».

«Ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να βάλει τους ανθρώπους του να το διερευνήσουν ότι το πλοίο της EMSA ήταν σε αποστολή. Το απόγευμα της Τρίτης έφτασε στον Πειραιά να ξεφορτώσει. Η επίσημη ενημέρωση έγινε Τρίτη βράδυ – Τετάρτη πρωί. Ήταν σε αποστολή», ξεκαθάρισε ο κ. Κουρουμπλής .

Σημείωσε επίσης  χαρακτηριστικά: «Να έχετε προσωπικό, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό γιατί δεν σας βοηθά. Την ευθύνη του γενικού και των τοπικών σχεδίων δεν την έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Είναι το μόνο υπουργείο που δεν έχει την ευθύνη η ηγεσία του».

Σχετικά άρθρα