Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαντορινιός: Θα διερευνηθούν τα αίτια της ρύπανσης και θα καταλογιστούν ευθύνες

Σαντορινιός: Θα διερευνηθούν τα αίτια της ρύπανσης και θα καταλογιστούν ευθύνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νεκτάριος Σαντορινιός, Πετρελαιοκηλίδα, Ρύπανση, Σαρωνικός Κόλπος, Υπουργείο Ναυτιλίας,

«Η διαρροή από το πλοίο ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ έχει περιοριστεί κατά 99% και με το φράγμα που έχει τοποθετηθεί εκμηδενίζεται οποιαδήποτε πιθανότητα να επεκταθεί εκτός» υπογράμμισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ξεκαθάρισε ότι θα διερευνηθούν τα αίτια της ρύπανσης και θα καταλογιστούν οι όποιες ευθύνες υπάρχουν ενώ εκτίμησε ότι σε περίπου 20 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η απάντληση των καυσίμων από το πλοίο.

Ανέφερε ότι η βαριά ρύπανση εκτείνεται μέχρι τη Γλυφάδα και «από κει και πέρα οι περιοχές είναι αρκετά και πολύ καθαρές».

Επισήμανε πως από την Περιφέρεια γίνονται συνεχείς έλεγχοι στα ψάρια και τα θαλασσινά που διατίθενται προς πώληση, τα οποία δεν προέρχονται από τον Σαρωνικό.

Σχετικά με την ποιότητα του νερού, δηλαδή πότε θα είναι κατάλληλο για κολύμβηση και ψάρεμα, θα αποφασιστεί με βάση τα δεδομένα που θα συγκεντρώσουν οι επιστημονικοί φορείς.

«Αυτή τη μάχη την δίνουμε πλάι πλάι με τον κ. Κουρουμπλή, που μου έχει αναθέσει το συντονισμό και ακολουθώ οδηγίες», κατέληξε ο υφυπουργός.

Σχετικά άρθρα