Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκδήλωση της Αριστεράς στο Βερολίνο με θέμα την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα

Εκδήλωση της Αριστεράς στο Βερολίνο με θέμα την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Die Linke, Άξελ Τρόοστ, Βερολίνο, Γερμανία, Γιώργος Κατρούγκαλος, Εκλογές, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Αριστερά, Στέλιος Κούλογλου, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Εξωτερικών,

«Η Αλληλεγγύη απέναντι στη Λιτότητα και η Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» είναι το θέμα συζήτησης σε εκδήλωση που διοργανώνεται σήμερα στο Βερολίνο με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Και ενώ το ελληνικό ζήτημα είναι σχεδόν ανύπαρκτο στον προεκλογικό αγώνα των γερμανικών κομμάτων, η Ευρωπαϊκή Αριστερά αναδεικνύει σήμερα το απόγευμα στο Βερολίνο τα προβλήματα της Ελλάδας σε εκδήλωση που θα διαρκέσει ως τις βραδινές ώρες.

«Αλληλεγγύη απέναντι στην Λιτότητα» και «Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» – αυτά είναι τα δύο σλόγκαν της «ημερίδας συμπαράστασης» όπως την χαρακτηρίζει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία της εκδήλωσης μαζί με την Γκάμπι Τσίμερ, ευρωβουλευτή του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke).

Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιάσει στη γερμανική κοινή γνώμη δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, το «τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα».

Η επιλογή να γίνει η εκδήλωση σήμερα στο Βερολίνο, σχετίζεται σύμφωνα με τον κ. Κούλογλου με το γεγονός, ότι η έκβαση των γερμανικών εκλογών θα έχει άμεσες επιπτώσεις για την Ελλάδα.

Δηλαδή, αν θα συνεχίσει να κυβερνά ο μεγάλος συνασπισμός ή αν οι Χριστιανοδημοκράτες συνεργαστούν με τους Φιλελεύθερους, οι οποίοι στον προεκλογικό τους αγώνα «υποστηρίζουν να μη δίνονται χρήματα στους Έλληνες».

Οι συζητήσεις στην εκδήλωση αφορούν τρία κεντρικά θέματα: τη λιτότητα, το προσφυγικό και μορφές αλληλεγγύης στην πράξη.

Στην ημερίδα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αντιπρόεδρος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die LInke), Άξελ Τρόοστ, ο ψαράς Θανάσης Μαρμαρινός από τη Λέσβο που έσωσε γύρω στους 4.000 πρόσφυγες με το καΐκι του όπως και ακτιβιστές από την Ελλάδα και την Ευρώπη που δραστηριοποιούνται σε κινήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού αλλά και σε κοινωνικά ιατρεία.

Πηγή: Deutsche Welle

Σχετικά άρθρα