Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλεξιάδης: Ο ΕΝΦΙΑ φέτος είναι μειωμένος κατά 20 εκατ. ευρώ

Αλεξιάδης: Ο ΕΝΦΙΑ φέτος είναι μειωμένος κατά 20 εκατ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΝΦΙΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, Φορολογία Ακινήτων,

Για τον ΕΝΦΙΑ και τα δημοσιονομικά έσοδα μίλησε στο ”Ακραίως” και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι “ο φόρος ιδιοκτησίας το 2017 έχει μειωθεί κατά 20 εκατ. ευρώ”.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά: ”Σε σχέση με τα έσοδα και πέρυσι τέτοια εποχή υπήρχαν κάποιοι που προέβλεπαν ότι θα καταρρεύσουν τα δημοσιονομικά έσοδα. Η χρονιά έκλεισε με πλεόνασμα 1,8 δισ. ευρώ. Περιμένετε λίγο ακόμα να δούμε και την καλοκαιρινή περίοδο”.

Σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ και την υπόσχεση που είχε δώσει ο Πρωθυπουργός για την κατάργησή του ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε: ”Ακόμα θα μιλάμε για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ; Αυτά είναι περσινά ξινά σταφύλια. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έπεσε από αυτό αλλά από μια σειρά πολιτικές. Είμαστε σε μια φάση διαπραγμάτευσης να πετύχουμε κάποια πολιτική, κάποια πράγματα τα πετυχαίνουμε και άλλα όχι.Ο ΕΝΦΙΑ του 17 σε σχέση με το 16 είναι μειωμένος κατά 20 εκατ. ευρώ”.

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε επίσης πως ”συνολικά τα φορολογικά έσοδα πάνε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε να πάμε. Τα στοιχεία που έχουμε ότι και στο λαθρεμπόριο καυσίμων και του καπνού έχει γίνει μεγάλη πρόοδος”.

Σχετικά άρθρα