Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοντονής: Εμείς ποτέ δεν ταυτίσαμε το ΚΚΕ με τους ναζί – Σε ακροδεξιό κατήφορο η ΝΔ

Κοντονής: Εμείς ποτέ δεν ταυτίσαμε το ΚΚΕ με τους ναζί – Σε ακροδεξιό κατήφορο η ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Κομμουνισμός, Ναζί, Νέα Δημοκρατία, Σταύρος Κοντονής,

Αποσιώπησαν μέρος της επιστολής μου που εξηγούσα τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκα να συμμετάσχω στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα “Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα”, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Εσθονικής Προεδρίας», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κοντονής ανέφερε πως «δεν έχουν ούτε το σθένος να βάλουν μία επιστολή ολόκληρη, να τη διαβάσει το κοινό και να βγάλει τα συμπεράσματά του, αποσιώπησαν τις αναφορές στην Άνοιξη της Πράγας».

«Εμείς ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι ο κομμουνισμός είναι μια εγκληματική ιδεολογία, όπως ο ναζισμός», τόνισε και πρόσθεσε:

«Είναι σοβαρότατο λάθος να μας κατηγορούν εμάς ως ανανεωτική αριστερά ότι δίνουμε άλλοθι στα εγκλήματα του σταλινισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως συνέχεια των κομμάτων της ανανεωτικής αριστεράς δημιουργήθηκε ως αντίσταση στον δογματικό μαρξισμό που ονομάτισαν σοσιαλισμό στη μαρξιστική Ευρώπη. Εμείς ποτέ δεν ταυτίσαμε το ΚΚΕ με τους ναζιστές».

«Το εντυπωσιακό και ανησυχητικό είναι ότι βλέπουμε μια προσπάθεια να ταυτιστεί ο ναζισμός με τον κομμουνισμό, ο οποίος κατά ένα ποσοστό ευθύνεται για πολύ σημαντικά θέματα εφαρμογής του στα κράτη του ανατολικού συνασπισμού και έχει κατηγορηθεί για το μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί αποφάσισε να μην παραστεί στο συνέδριο «απομονώνοντας» την Ελλάδα είπε ότι «μην νομίζετε ότι δεν με απασχόλησε το να πάω στο συνέδριο. Αλλά δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις μέσα από αυτές τις συναντήσεις. Από τη στιγμή που τα κόμματα στο παρελθόν είχαν μια τέτοια εθνική γραμμή να μην ταυτίσουν τον κομμουνισμό και το ναζισμό».

Ο Σταύρος Κοντονής έκανε επίσης λόγο για μετατόπιση της ΝΔ σε έναν ακροδεξιό κατήφορο που έρχεται σε σύγκρουση με το μεταπολιτευτικό της παρελθόν, αλλά και του κεντρώου χώρου προς συντηρητικές κατευθύνσεις, που είναι όπως είπε, επικίνδυνο για τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό.

Σχετικά άρθρα