Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέρενς Κουίκ: “Η ελευθερία θα έρθει και στην Κύπρο” – “Ο Κοτζιάς είναι καλά διαβασμένος”

Τέρενς Κουίκ: “Η ελευθερία θα έρθει και στην Κύπρο” – “Ο  Κοτζιάς είναι καλά διαβασμένος”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, Ελληνική Ομογένεια, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Νίκος Κοτζιάς, Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ), Τέρενς Κουίκ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Η ελευθερία θα έρθει και στην Κύπρο τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, προς τους συμμετέχοντες στο 19ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων -μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης- σημειώνοντας πως ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, «είναι καλά διαβασμένος».

Ο υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Κουίκ, διαβεβαίωσε ότι ο στόχος του είναι να γιγαντωθεί η διασπορά.

Συναφώς, αναφέρθηκε στην προώθηση νομοθεσίας για την αναγέννηση του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ), στο οποίο, όπως ανέφερε, έχει θέση και ο κυπριακός Ελληνισμός.

Το νέο ΣΑΕ, διαβεβαίωσε, «δεν θα εξουσιάζεται από κόμματα και κυβερνήσεις, ώστε επιτέλους να αποκτήσει την ανεξαρτησία της η ομογένεια και θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και θα αυτοχρηματοδοτηθεί».

Ένα δολάριο κάθε χρόνο να εισφέρει ο κάθε απόδημος, το ΣΑΕ θα έχει προϋπολογισμό, «που θα αγοράζει βουνά», είπε.

«Το κόμμα του ΣΑΕ θα είναι ένα, θα λέγεται Ελλάδα, με σημαία γαλανόλευκη και στη μέση το σταυρό», πρόσθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει σύντομα τριμερής συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας.

Αύριο το μεσημέρι ο κ. Κουίκ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και το απόγευμα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη, και τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή, με τον οποίο θα συζητηθούν συντονισμένες κοινές δράσεις Ελλάδας-Κύπρου για θέματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στις ομογενειακές εστίες σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά άρθρα