Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σχέδιο αναβίωσης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας “βλέπει” ο Ουμίτ Γιαλίμ στις κινήσεις του αντιστράτηγου Στεφανή

Σχέδιο αναβίωσης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας “βλέπει” ο Ουμίτ Γιαλίμ στις κινήσεις του αντιστράτηγου Στεφανή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Αλκιβιάδης Στεφανής, Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), Ελληνικά Νησιά, Ελληνικός Στρατός, Καλόλιμνος, Ουμίτ Γιαλίμ, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Φαρμακονήσι,

Νέο εθνικιστικό παραλήρημα από τουρκική εφημερίδα “προειδοποιεί”, με αφορμή την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή, στα νησιά Φαρμακονήσι και Καλόλιμνος στις 5 και 6 Αυγούστου, για σχέδιο αναβίωσης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Η τουρκική εθνικιστική προπαγάνδα, που σταδιακά υιοθετείται και από την ισλαμιστική κυβέρνηση Ερντογάν, ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα κατέλαβε στρατιωτικά μεταξύ των ετών 2004 και 2014 “18 τουρκικά νησιά” στο Αιγαίο.

Μεταξύ των υποτιθέμενων “τουρκικών νησιών” συμπεριλαμβάνονται το Φαρμακονήσι και η Καλόλιμνος.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Aydınlık (πρώην όργανο του κομμουνιστικού κόμματος και τώρα “φωνή” του αριστερού εθνικιστικού κεμαλισμού), με τίτλο «Βυζαντινή σημαία σε τουρκικό έδαφος», στήνεται μια ολόκληρη θεωρία συνωμοσίας γύρω από την ύψωση βυζαντινής σημαίας στα νησιά παρουσία του Έλληνα αντιστράτηγου.

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται και οι δηλώσεις του γραφικού αλλά πλέον “ιδεολογικού καθοδηγητή” της θεωρίας περί “18 κατακτημένων νησιών”, πρώην Γενικού Γραμματέα του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, Ουμίτ Γιαλίμ, ότι «κανένας αρμόδιος δεν “επενέβη” στον Στεφανή, ο οποίος διαφήμισε ξεκάθαρα τη σύσταση βυζαντινού κράτους σε τουρκικά εδάφη».

«Ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του ΑΚΡ αγνοούν τη βυζαντινή σημαία, που κυματίζει σε τουρκικό νησί, και τη σύσταση βυζαντινού κράτους.

»Στο βίντεο της επίσκεψης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλου στις 7 Μαρτίου 2017 στην Ψέριμο των Μούγλων φαίνεται ξεκάθαρα να κυματίζει στην στέγη της εκκλησίας βυζαντινή σημαία.

»Δίνεται το μήνυμα την ίδρυσης Βυζαντινού Κράτους σε τουρκικά εδάφη από την ανώτατη αρχή του Ελληνικού Έθνους, τον κ. Παυλόπουλο» προσέθεσε ο Γιαλίμ και επεσήμανε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, η κυβέρνηση του ισλαμιστικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτyξης (ΑΚΡ) και το Πατριαρχείο Φαναρίου συνεχώς παραβιάζουν την αρχή των ίσων δικαιωμάτων και την αμοιβαιότητα, που ορίζονται στη Συνθήκη της Λωζάνης.

Η θεωρία συνωμοσίας περί ελληνικού σχεδίου αναβίωσης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας είναι το νέο αφήγημα του Ουμίτ Γιαλίμ, αφού κατάφερε να επιβάλλει, αυτός ο γραφικός περιθωριακός, την άποψή του στο τουρκικό πολιτικό σύστημα ότι η Ελλάδα κατέλαβε στρατιωτικά “18 τουρκικά νησιά”.

Ο μεγαλύτερος φόβος των Τούρκων είναι η αναβίωση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Οι ίδιοι γνωρίζουν ότι είναι κατακτητές και εισβολείς σε ξένο τόπο, όπως και ότι η πλειονότητα του τουρκικού “έθνους” αποτελείται από αυτόχθονες πληθυσμούς της Μικράς Ασίας που εξισλαμίστηκαν και εκτουρκίστηκαν.

Ο Ουμίτ Γιαλίμ με τη νέα του θεωρία συνωμοσίας υποδαυλίζει αυτόν τον διαχρονικό τουρκικό φόβο, κατηγορώντας παράλληλα και τη κυβέρνηση Ερντογάν ότι εξυπηρετεί το “βυζαντινό σχέδιο”.

Πριν μια εβδομάδα ο Ουμίτ Γιαλίμ ισχυριζόταν ότι στο σχέδιο αναβίωσης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας συμπεριλαμβάνεται και η επιστροφή των Ελλήνων στη Μικρά Ασία.

Διαβάστε σχετικά εδώ: Ουμίτ Γιαλίμ: Υπάρχει σχέδιο αναβίωσης του Βυζαντίου – Θα επιστρέψουν οι Έλληνες στη Σμύρνη

Σχετικά άρθρα