Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απάντησε ο Κώστας Γαβρόγλου στις επιθέσεις επειδή εξαγόρασε τη στρατιωτική θητεία του

Τι απάντησε ο Κώστας Γαβρόγλου στις επιθέσεις επειδή εξαγόρασε τη στρατιωτική θητεία του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφημερίδα Πρώτο Θέμα, Κώστας Γαβρόγλου, Νέα Δημοκρατία, Στρατιωτική Θητεία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Για «δολοφονία χαρακτήρων» που συνηθίζεται από αντιπολιτευτικά έντυπα και κόμματα έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος ότι εξαγόρασε επί χούντας τη στρατιωτική του θητεία.

«Θεωρείται ένα “σκανδαλάκι” και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα αδιέξοδο στην αντιπολίτευση ως προς τα εκπαιδευτικά.

»Δεν είναι τυχαίο ότι (η σχετική συζήτηση) γίνεται μετά την ψήφιση ενός νόμου που ξαναφέρνει τους ακαδημαϊκούς κανόνες στα πανεπιστήμια», σημείωσε.

«Ξέρετε», παρατήρησε, «το νεοφιλελεύθερο πρότυπο δεν θέλει ακαδημαϊκούς κανόνες, θέλει όλα να αυτορυθμίζονται».

Ο κ. Γαβρόγλου εξήγησε ότι είχε γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη και πως, όπως όλοι οι Ρωμιοί, είχε τουρκική υπηκοότητα.

«Έπρεπε να κάνουμε τη στρατιωτική μας θητεία στην Τουρκία», συνέχισε και πρόσθεσε ότι ήταν στην Αγγλία για σπουδές και αρνήθηκε να πάει στρατό.

«Κάνω αίτηση για ελληνική υπηκοότητα, όντως είναι η χούντα τότε, μου δίνουν ελληνική υπηκοότητα και υπάρχει αυτός ο νόμος που οι Έλληνες από το εξωτερικού εξαγοράζουν τον στρατό.

»Είναι τόσο απλό, δεν το έχω κρύψει από κανέναν, είναι γνωστό σε όλους και αποκαλύφθηκε τώρα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν η πράξη του ήταν εκτός από νόμιμη και ηθική, ο υπουργός Παιδείας απάντησε:

«Αν ήταν ηθικό το τι έκανα τότε, αν έπρεπε να πάω όσο ήταν η χούντα στο στρατό, ενώ είχα τη δυνατότητα να τον εξαγοράσω, είναι μια προσωπική απόφαση, την οποία ας την κρίνουν όσοι είναι να την κρίνουν».

Ν.Δ.: Ο κ. Γαβρόγλου επιβεβαιώνει πόσο ελαστική είναι η συνείδησή του

«Ο κ. Γαβρόγλου ύστερα από τρεις μέρες εμφανίστηκε για να επιβεβαιώσει πόσο ελαστική είναι η συνείδησή του.

»Ομολογεί σήμερα, ότι η απόφαση να εξαγοράσει τη θητεία του από τη χούντα, “είναι ένα σκανδαλάκι”», σχολίασε η Νέα Δημοκρατία.

Ακόμη, σημείωσε πως «βέβαιο είναι ότι σύντομα θα αποδειχθεί ότι οι αποφάσεις του για την Παιδεία αποτελούν το πιο μεγάλο σκάνδαλο που ο ίδιος διέπραξε».

Σχετικά άρθρα