Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπακογιάννης άνοιξε το κουτί της Πανδώρας – Πόλεμος Μητσοτάκη στις περιφέρειες

Ο Μπακογιάννης άνοιξε το κουτί της Πανδώρας – Πόλεμος Μητσοτάκη στις περιφέρειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξανδρος Καχριμάνης, Αλέξης Τσίπρας, Ήπειρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Μπακογιάννης, Λαμία, Νέα Δημοκρατία, Τάκης (Παναγιώτης) Θεοδωρικάκος,

Ενός κακού μύρια έπονται. Κάπως έτσι το “αντάρτικο” του ανηψιού του Προέδρου της ΝΔ και περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, φαίνεται πως όχι μόνο προκάλεσε σημαντικό πλήγμα στο ηγετικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά ξεκίνησε και ένα… κακό προηγούμενο.

Και τούτο, γιατί η απόφαση για βέτο στα περιφερειακά συνέδρια που διοργανώνει ο Αλέξης Τσίπρας δεν φαίνεται να έχει αλλάξει στην Πειραιώς, με τον υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιμένει στη γραμμή της μηδενικής “συνεννόησης” οποιουδήποτε στελέχους με την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος φέρεται να είναι αυτός που έχει σηκώσει το βάρος της απόφασης για βέτο στην παρουσία στελεχών και βουλευτών της ΝΔ στα περιφερειακά συνέδρια, απόφαση την οποία έχει υιοθετήσει άκομψα και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται πάντως ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε υπάρξει μίνι επεισόδιο μεταξύ του κ. Καχριμάνη και του αντιπροέδρου της ΝΔ σε επίσκεψη του τελευταίου στα Ιωάννινα, καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε εγκαλέσει τον περιφερειάρχη Ηπείρου για τα θερμά λόγια που είχε πει αναφορικά με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου.

Διόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι μετά την χθεσινή προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις μέσω της συνέντευξης στον Άρη Πορτοσάλτε για να μαζευτεί το “φιάσκο” με το άδειασμα Μπακογιάννη και τη στήριξή του στην πρωτοβουλία Τσίπρα στη Λαμία, ο Πρόεδρος της ΝΔ αιφνιδιαστικά είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη στα κεντρικά της Πειραιώς.

Αν και στην επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται πως οι δύο άνδρες συζήτησαν για τον ζητήματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα και ανεπισήμως διέρρεαν πως επί τάπητος τέθηκε η “γραμμή” της ΝΔ για τη… φέτα, ασφαλείς πληροφορίες του TRIBUNE αναφέρουν πως από την πλευρά της ηγεσίας έγιναν ιδιαίτερα αιχμηρές συστάσεις προς τον κ. Καχριμάνη για τη στάση που θα κρατήσει όταν έρθει η ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα ταξιδέψει στην Ήπειρο για το περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Με τον τρόπο αυτό ωστόσο τόσο ο κ. Καχριμάνης, όσο και οι υπόλοιποι περιφερειάρχες που έπονται στη σειρά των συνεδρίων, έρχονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Και αυτό διότι όπως έχει φανεί στα δύο πρώτα συνέδρια σε Κοζάνη και Λαμία, το ενδιαφέρον των παραγωγικών φορέων αλλά και των πολιτών για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες είναι εξαιρετικά μεγάλο, ενώ παράλληλα οι εξαγγελίες Τσίπρα έχουν γίνει δεκτές με ιδιαίτερα θετική απήχηση, γεγονός που σημαίνει πως τυχόν συστοίχισή τους πίσω από την γραμμή Μητσοτάκη – Θεοδωρικάκου θα τους φέρει σε κόντρα με τη λαϊκή βούληση αλλά και με το θεσμικό τους ρόλο ως Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πέραν τούτου, με τη γραμμή αυτή της ΝΔ τείνει να ενισχυθεί επικοινωνιακά η επιχειρηματολογία του Μεγάρου Μαξίμου πως ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να ποντάρει τα πάντα στην καταστροφή, δεδομένου πως η συνεργασία όλων των φορέων και πολιτικών δυνάμεων ανεξαρτήτως απόχρωσης, για την ανάταξη της οικονομίας και την ανάπτυξη σε περιφερειακό επίπεδο, αποτελεί έναν εθνικό στόχο, τον οποίον η ΝΔ επιχειρεί να ναρκοθετήσει αποσκοπώντας εξώφθαλμα μονάχα σε μικροπολιτικά οφέλη.

Ποιος “αμόλυσε” τους φύλακες;

Την ίδια ώρα, τα απόνερα από το γαλάζιο φιάσκο στη Λαμία φαίνεται πως συνεχίζουν να ταράζουν το καράβι της ΝΔ, καθώς η αρχηγική εμφάνιση του νεαρού Μπακογιάννη και το καλό κλίμα με τον Αλέξη Τσίπρα με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις, παράθυρα για συνεννόηση και “καρφιά” για το παλαιό πολιτικό σύστημα, έχει λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στον πονοκέφαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, όπως σημειώνουν παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ πως εκδοτικά συγκροτήματα και δημοσιογράφοι, όπως η Ελευθερία του Τύπου, τα Νέα και φυσικά ο Γιάννης Πρετεντέρης, που στηρίζουν αναφανδόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχουν εξαπολύσει συντονισμένη σειρά επιθέσεων κατά του Κώστα Μπακογιάννη άλλωτε με κομψές διατυπώσεις και άλλωτε με φαρμακερές σπόντες.

Σχετικά άρθρα