Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απειλές για μηνύσεις από τον αδερφό Σημίτη – Τι απαντά για τα εμβάσματα από Μπαχάμες

Απειλές για μηνύσεις από τον αδερφό Σημίτη – Τι απαντά για τα εμβάσματα από Μπαχάμες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Offshore Εταιρείες, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Κώστας Σημίτης, Μπαχάμες, Σκάνδαλο,

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη εναντίον οποιουδήποτε επιδιώξει τη συκοφαντική δυσφήμισή του προειδοποιεί ο καθηγητής Σπύρος Σημίτης, αδερφός του Κώστα Σημίτη, με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία τον εμφανίζουν ως διακινητή χρημάτων «παράνομης προέλευσης» τα οποία διαψεύδει κατηγορηματικά.

Αφορμή λοιπόν στάθηκε δημοσίευμα της Real News σύμφωνα με το οποίο με εισαγγελική εντολή ξεκινάει έρευνα για να διαπιστωθεί γιατί δεν αξιοποιήθηκε νωρίτερα η κατάθεση που έδωσε το 2005 στις γαλλικές αρχές ο Μισέλ Ζοσεράν, πρώην πρόεδρος της Thales Engineering & Consulting, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε κάνει λόγο για χρηματισμό μελών της κυβέρνησης Σημίτη, αλλά και του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού για την αγορά του C4I.

Η δήλωση του Σπύρου Σημίτη

Εργάστηκα ως καθηγητής του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης επί πενήντα περίπου χρόνια. Δίδαξα επίσης κι εργάστηκα στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία. Συνεργάστηκα επανειλημμένα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η σύζυγός μου εργάστηκε ως ψυχαναλύτρια επί σαράντα περίπου χρόνια, με σημαντική επιπλέον εκδοτική δραστηριότητα.

Κατά την περίοδο 2001 μέχρι και το 2011 είχα στη Γερμανία καθαρά εισοδήματα ύψους 1.448.000 ευρω – σύμφωνα με τα στοιχεία της Εφορίας – μετά δηλαδή από τις φορολογικές και άλλες κρατήσεις. Τις δύο προηγούμενες δεκαετίες τα εισοδήματά μου ήταν πιο υψηλά, ή τουλάχιστον αντίστοιχα. Από την πώληση ακινήτων μου στην Ελλάδα επίσης, έχω εισπράξει περίπου 500.000 ευρω. Οι αποταμιεύσεις μας αυτές προέρχονται από την εργασία μιας ζωής. Είναι σημαντικές. Τις επενδύσαμε σε διεθνείς τράπεζες κρίνοντας τις αποδόσεις.

Στην Ελλάδα έκανα ένα έμβασμα στις 21/5/2010 με το ποσό των 845.000 ευρω για την αγορά ακινήτου. Τις μέρες εκείνες υπήρξε στην Ελλάδα έκρηξη ανησυχίας, με συνέπεια μεγάλη φυγή κεφαλαίων. Αγορά ακινήτου υπό τις συνθήκες αυτές δεν ήταν πια νοητή. Επανέφερα το ποσό των 800.000 ευρω στην Τράπεζα του τόπου κατοικίας μου, στη Γερμανία.

Η φήμη που κυκλοφόρησε – ότι τα χρήματά μου έχουν “παράνομη προέλευση” – είναι ως εκ τούτου αναληθής και άκρως συκοφαντική. Όλα τα χρήματά μας είναι προϊόν της δουλειάς μας.

Θα προσφύγω στη δικαιοσύνη, εναντίον οιουδήποτε επιδιώξει τη συκοφαντική δυσφήμισή μου».

Τι ανέφερε το ρεπορτάζ της Real News

Ομερτά για τον Σημίτη! – Ποιοι και γιατί κάλυπταν επί 11 χρόνια τον πρώην Πρωθυπουργό;

Μια «ξεχασμένη» κατάθεση και ένα έμβασμα που ξεκινά από τις Μπαχάμες και καταλήγει μέσω Ελλάδας στη Γερμανία βάζουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στο «κάδρο» των ύποπτων πληρωμών για τα εξοπλιστικά που προμηθεύτηκε η χώρα μας επί κυβερνήσεών του, όπως αναφέρει η εφημερίδα RealNews και η Άννα Κανδύλη.

Παράλληλα, γεννιούνται πολλά ερωτήματα όσον αφορά το γιατί δεν αξιολογήθηκαν νωρίτερα κάποια στοιχεία που είναι σε γνώση των ελληνικών δικαστικών Αρχών εδώ και χρόνια, αλλά έμειναν επί μακρόν καταχωνιασμένα σε κάποια συρτάρια.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Από το 2005 ο Μισέλ Ζοσεράν, πρώην πρόεδρος της Thales, της εταιρείας που ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, είχε «δείξει» με κατάθεσή του ενώπιον των γαλλικών δικαστικών Αρχών τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη ως αποδέκτη δωροδοκίας.

Ο Ζοσεράν είχε κατηγορηθεί στη χώρα του για διαφθορά. Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας εκεί, συμφώνησε να συνεργαστεί, αποκαλύπτοντας παράνομες πρακτικές της εταιρείας στην οποία ήταν μέχρι τότε επικεφαλής, προκειμένου αυτή να παίρνει έργα σε διάφορες χώρες όπως η Τουρκία, η Ινδία, αλλά και η Ελλάδα.

Διαβάστε αναλυτικά Εδώ και εδώ

Σχετικά άρθρα