Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ασόβαρο το σχέδιο της ΕΕ για την Ελλάδα” – Το ελληνικό χρέος “μη βιώσιμο”

“Ασόβαρο το σχέδιο της ΕΕ για την Ελλάδα” – Το ελληνικό χρέος “μη βιώσιμο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Eurogroup, Αναδιάρθρωση Χρέους, Δημόσιο Χρέος, Διαγραφή Χρέους, Ελάφρυνση Χρέους, Ελληνικό Χρέος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κούρεμα Χρέους, Μνημόνιο,

Για «ασόβαρο σχέδιο της Ευρώπης στην Ελλάδα» κάνει λόγο το Bloomberg View, με αφορμή τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο πρόσφατο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Στο άρθρο γνώμης, το αμερικανικό πρακτορείο σημειώνει ότι «το παρατεταμένο παιχνίδι της “επέκτασης και προσποίησης” δεν εξυπηρετεί το συμφέρον κανενός, ούτε της κυβέρνησης, ούτε του ΔΝΤ και κυρίως, ούτε του ελληνικού λαού».

Η κριτική του άρθρου εστιάζει στη μη επίτευξη συμφωνίας για το ζήτημα του χρέους. «Η θέση του ΔΝΤ ήταν ορθή, αλλά έπρεπε να είχε επιμείνει σ’ αυτή» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

«Η νέα συμφωνία αποτυγχάνει να αναγνωρίσει αυτό που όλοι γνωρίζουν, ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο αυτή τη στιγμή» σπεύδει να προσθέσει.

Στο πλαίσιο αυτό, το Bloomberg View θεωρεί αναγκαία μία «νέα συμφωνία για την Ελλάδα», στην οποία θα προβλέπεται η ελάφρυνση του χρέους με αντάλλαγμα την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.

«Ενδεχομένως, η Ε.Ε. θα είναι πρόθυμη να συμφωνήσει σε μία τέτοια συμφωνία το επόμενο έτος, όταν το τρέχον πρόγραμμα λήγει. Αλλά δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος που να δικαιολογεί το γιατί δεν το έκανε τώρα» καταλήγει.

Σχετικά άρθρα