Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άντρος Κυπριανού “άδειασε” τους υβριστές του Πάνου Καμμένου στην Κύπρο

Ο Άντρος Κυπριανού “άδειασε” τους υβριστές του Πάνου Καμμένου στην Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, Κύπρος, Πάνος Καμμένος, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

“Άδειασε” τα στελέχη του ΑΚΕΛ, του “αριστερού” κόμματος της Κύπρου, που εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά του Πάνου Καμμένου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου και μια σειρά έξαλλων συντροφισσών και συντρόφων της, με αφορμή μια φανταστική είδηση που ανέφερε ότι ο Πάνος Καμμένος θα επισκεπτόταν τη Λευκωσία για να παραστεί σε εκδήλωση μνήμης του Γεωργίου Γρίβα Διγενή, έπαθαν υστερία.

Η κομματική εφημερίδα του ΑΚΕΛ, η «Χαραυγή», δημοσίευσε επικριτικό άρθρο στο οποίο κατηγορούνταν αποκλειστικά ο Γρίβας ως υπεύθυνος της τουρκικής κατοχής (διότι προφανώς για κάποιους εθνομηδενιστές δήθεν αριστερούς του ΑΚΕΛ οι Τούρκοι δεν φταίνε).

“Για να τιμήσει ποιον; Αυτόν που οργάνωσε και προετοίμασε το πραξικόπημα στην Κύπρο, καταλύοντας τη Δημοκρατία; Θα τιμήσει αυτόν που ευθύνεται για την κατοχή της Κύπρου;”, έγραψε η Μαρία Φράγκου στη Χαραυγή, η οποία δεν βρίσκει καμία ευθύνη στους Τούρκους, μόνο στον Γρίβα.

Εκείνη όμως που “ξεσπάθωσε” πρώτη και καλύτερη ήταν η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα μέσω Facebook «να μαζέψει τους ανιστόρητους της κυβέρνησής του».

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, που παρακολουθούν στενά τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο και ακόμα πιο στενά τις κινήσεις του ΑΚΕΛ, διερωτώντο τις προηγούμενες ημέρες «γιατί το ΑΚΕΛ υβρίζει την ελληνική κυβέρνηση, ιδιαιτέρως σε μία περίοδο όπου γίνεται ‘επανεκκίνηση’ του Κυπριακού».

Ο Άντρος Κυπριανού, μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο Φως» του Ράδιο Πρώτο, “άδειασε” τα στελέχη του κόμματός του που επιτέθηκαν στην ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως ήταν ένα μεγάλο λάθος.

«Θεωρώ λανθασμένο ένας βουλευτής του ΑΚΕΛ να τοποθετείται εναντίον της Ελληνικής Κυβέρνησης. Όποια και να είναι η κυβέρνηση, λίγος σεβασμός δεν βλάπτει», είπε.

Ερωτηθείς ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αν αναφέρεται σε δήλωση της βουλευτού του κόμματος, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, που κάλεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό «να μαζέψει τον ανιστόρητο υπουργό του», απάντησε καταφατικά τονίζοντας παράλληλα ότι διαφωνεί και με μέρος της σχετικής ανακοίνωσης που είχε εκδοθεί».

Οι δηλώσεις Κυπριανού:

-Yπήρξε μια ιδιαίτερα αυστηρή και έντονη ανακοίνωση από το ΑΚΕΛ για μια εκδήλωση υπέρ του Γρίβα με υποτιθέμενη παρουσία του κ. Καμμένου και μάλιστα υπήρξαν και βουλευτές του κόμματος σας που με ιδιαίτερα έντονο ύφος απευθύνθηκαν στην ελληνική κυβέρνηση, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, ο κόσμος τα διάβασε και στις εφημερίδες. Τελικά πως συνέβηκε αυτό το λάθος; Γιατί πρόκειται για ένα λάθος, τελικά έτσι;

ΓΓ ΑΚΕΛ: Σε ό, τι αφορά στην εκδήλωση ως τέτοια, να πω…

-Για τη συμμετοχή Καμμένου

ΓΓ ΑΚΕΛ: Στην πρόσκληση και στο πρόγραμμα αναγράφεται και το όνομα του κ. Καμμένου. Εάν ο κ. Καμμένος δεν είχε πρόθεση να παρευρεθεί θα έπρεπε να προβεί σε παραστάσεις για να μην αναγραφεί το όνομα του στη συγκεκριμένη πρόσκληση. Σε ότι αφορά την επίσημη ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, πρέπει να πω ότι έγινε ένα μεγάλο λάθος. Γιατί δεν υπήρξε η κατάλληλη συνεννόηση, δυστυχώς. Έπρεπε να καταγγελθεί η εκδήλωση η οποία γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση των120 χρόνων από τη γέννηση του Γρίβα. Αυτός ο άνθρωπος συνέδεσε το όνομα του με ότι χειρότερο στην Κύπρο, με την προετοιμασία του προδοτικού πραξικοπήματος, που άνοιξε την κερκόπορτα για την εισβολή και με την κατοχή να συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ως εδώ θα έπρεπε να μείνει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

-Άρα δεν συμμερίζεστε…

ΓΓ ΑΚΕΛ: Δεν συμμερίζομαι το δεύτερο σκέλος. Να σας πω ότι το είχαμε επισημάνει στη Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής και είχαμε αποφασίσει ότι θα επικοινωνούσα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για να συνεννοηθούμε για αυτό το θέμα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αντί τούτου από κάποια παρεξήγηση η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ εκδόθηκε με τον τρόπο που εκδόθηκε Θεωρώ λανθασμένα σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη αναφορά και θεωρώ και πολύ λανθασμένα όποιος βουλευτής του ΑΚΕΛ τοποθετείται με αυτό τον ακραίο τρόπο έναντι της ελληνικής κυβέρνησης.

-Αναφέρεστε στη βουλευτή του ΑΚΕΛ, την κα Χαραλαμπίδου;

ΓΓ ΑΚΕΛ: Δεν είναι θέμα ότι είναι η κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα αυτή τη στιγμή στην ηγεσία της Ελλάδας, όποια και να ήταν η κυβέρνηση, νομίζω ότι λίγος σεβασμός δεν βλάπτει.

-Εσείς επιχειρήσατε να επικοινωνήσετε με εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης ή με τον ίδιο τον κ. Τσίπρα ή τον κ. Καμμένο, γιατί ακούστηκαν κουβέντες όπως «να μαζέψει ο Αλέξης Τσίπρας του ανιστόρητους της κυβέρνησης του», ακούστηκαν έτσι σκληρές κουβέντες.

ΓΓ ΑΚΕΛ: Ότι είχα να πω για αυτό το θέμα το έχω πει..

-Επιχειρήσατε να..

ΓΓ ΑΚΕΛ: Επιχείρησα. Επικοινώνησα με το γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού χθες άφησα μήνυμα, αναμένω να με πάρει για να συνεννοηθούμε για το τι έχει ακριβώς γίνει.

-Σκοπεύετε να αποκαταστήσετε το όποιο λάθος σε υπέρμετρη αντίδραση;

ΓΓ ΑΚΕΛ: Να αποκαταστήσουμε τι εννοείτε; Εξαρτάται τι εννοείτε;

-Να απολογηθείτε.

ΓΓ ΑΚΕΛ: Θα μιλήσω με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Από εκεί και πέρα επαναλαμβάνω σε ό, τι αφορά την εκδήλωση ως τέτοια το ΑΚΕΛ θα αντιδράσει με όλη του τη δύναμη. Δεν μπορούμε να τιμούμε τον άνθρωπο ο οποίος έχει ανοίξει την κερκόπορτα της τουρκικής εισβολής. Που προετοίμασε το έδαφος για να ανοίξει η κερκόπορτα. Σε ό, τι αφορά την συμμετοχή του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Αμύνης θα συνεννοηθώ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό».

Σχετικά άρθρα