Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μοσκοβισί: Πιέζουμε για να δείξουν όλοι υπευθυνότητα για το χρέος

Μοσκοβισί: Πιέζουμε για να δείξουν όλοι υπευθυνότητα για το χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για The Economist, ΑΕΠ - Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, Δημόσιο Χρέος, Ελάφρυνση Χρέους, Ελληνικό Χρέος, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Πιέρ Μοσκοβισί, Φρανκφούρτη,

«Η δουλειά που έγινε τους τελευταίους μήνες μάς έφερε κοντά στην ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης του προγράμματος», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στο συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και έχει αντικείμενο το εγχείρημα της ελληνικής επιστροφής στις χρηματαγορές.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει στο όνομα της Κομισιόν να πιέζει, ώστε όλοι οι παίκτες να δράσουν υπεύθυνα, έχοντας στο μυαλό τα 11 εκατ. Ελλήνων πολιτών, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της και πορεύεται σε ανάκαμψη.

«Θα κάνουμε τα πάντα», πρόσθεσε, «για να καταλήξουμε (σε συμφωνία) το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορέσουμε να κτίσουμε πάνω στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί».

Ο επίτροπος επαίνεσε στην Ελλάδα για τις δημοσιονομικές επιδόσεις της, λέγοντας πως έχει δείξει μεγάλη υπευθυνότητα, παραδίδοντας αξιοσημείωτη δημοσιονομική προσαρμογή από το 2010: πάνω από 16% του ΑΕΠ σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής δυσχέρειας.

Υπενθύμισε ότι η χώρας μας πέτυχε πλεόνασμα 4,2% του ΑΕΠ το 2016, ξεπερνώντας κατά πολύ τον στόχο του 0,5% του ΑΕΠ και πρόσθεσε ότι με συνέχιση των προσπαθειών θεωρεί ότι είναι σε θέση να πετύχει τους στόχους 1,75% του ΑΕΠ το 2017 και 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

Πάντως, εστίασε και στην ανάγκη να συνέχισης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και των αγορών.

«Είμαι αληθινά αισιόδοξος ότι η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο», κατέληξε ο Π. Μοσκοβισί.

Σχετικά άρθρα