Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κερέ της ΕΚΤ: Αναγκαία η συμφωνία για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου

Κερέ της ΕΚΤ: Αναγκαία η συμφωνία για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, The Economist, Δημόσιο Χρέος, Ελάφρυνση Χρέους, Ελληνικό Χρέος, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Μπενουά Κερέ, Φρανκφούρτη,

Την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, τόνισε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη.

Υπογράμμισε ότι “η βιωσιμότητα του χρέους είναι σημαντική για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία” και επεσήμανε ότι “η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα λάβει «ανεξάρτητα και αυτόνομα» τις αποφάσεις της για το θέμα”.

Παράλληλα, ο Μ. Κερέ ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε πολύ σημαντική πρόοδος από την ελληνική πλευρά για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Πλέον, όπως είπε, συνεχίζονται οι συζητήσεις για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος.

«Δεν υπήρξε σαφής προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων στο Eurogroup της 22ης Μαΐου. Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος το 2010 ωστόσο είναι σημαντικό να προσδιοριστούν από τώρα για την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία» πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη ότι η ΕΚΤ θα λάβει ανεξάρτητα και αυτόνομα τις αποφάσεις της για τη βιωσιμότητα του χρέους. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, χρειάζεται καθαρή οπτική των μέτρων ώστε να αξιολογήσει πώς θα επιδράσει στη βιωσιμότητα του χρέους.

Σημαντική παράμετρος, όπως είπε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, θα είναι και η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από το ΔΝΤ.

Σχετικά άρθρα