Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης υπόσχεται δουλειές και κατηγορεί την κυβέρνηση για κοροϊδία

Ο Μητσοτάκης υπόσχεται δουλειές και κατηγορεί την κυβέρνηση για κοροϊδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΕΠ - Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, Ελληνική Κυβέρνηση, Θέσεις Εργασίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Προαπαιτούμενα Μέτρα, Πρωτογενές Πλεόνασμα,

“Oι πολίτες μπορούν να περιμένουν από εμάς ένα: Δουλειές, δουλειές, δουλειές”, υποστήριξε o Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην οικονομική ιστοσελίδα Voria.gr, επαναλαμβάνοντας πως η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.

Ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε, μέσα σε δύο χρόνια, δύο μνημόνια αναφερόμενος κυρίως στις περικοπές συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου – θα εφαρμοστούν το 2018, 2019, 2020 και 2021.

Επίσης χαρακτήρισε τα αντίμετρα ως τον φερετζέ για να καλυφθούν τα επώδυνα μέτρα.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα και ιδεοληψίες που κρατάνε πίσω τη χώρα.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγεί γιατί η ΝΔ δεν ψήφισε στη Βουλή τα αντίμετρα, καταθέτει από τη δική του πλευρά τα «ρεαλιστικά αντίμετρα» της ΝΔ που έχουν ως αιχμή τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Υπόσχεται πως η κυβέρνησή του θα διεκδικήσει από τους δανειστές μείωση του στόχου, για τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% του ΑΕΠ, έτσι ώστε να αποκτήσουμε δημοσιονομικό χώρο ευελιξίας.

«Θα ανταποκριθούμε στο ακέραιο σε ό,τι λέμε. Θα τολμήσουμε αμέσως τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στο κράτοςκαι την οικονομία, έτσι ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις, να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις και να υπάρξουν νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Πέρα, λοιπόν, από τη μείωση των φόρων – τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις, τη μείωση των συντελεστών για το φόρο εισοδήματος – οι πολίτες μπορούν να περιμένουν από εμάς ένα: Δουλειές, δουλειές, δουλειές» λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ η κυβέρνησή του θα πάρει μέτρα και θα προωθήσει μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλουν σε μια νέα άνθηση της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας, καθώς, όπως λέει ,μόνο έτσι, θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας και νέος εθνικός πλούτος για όλους τους Έλληνες.

«Θέλουμε, όμως, να υπάρχουν και να εφαρμόζονται για όλους κοινοί κανόνες. Δεν πιστεύω ότι οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες θέλουν να πληρώνουν εκείνοι τους τεράστιους φόρους και να χαρίζονται πρόστιμα σε μεγάλους επιχειρηματίες με αντάλλαγμα προκλητική πολιτική στήριξη στην κυβέρνηση. Οι νόμοι και οι κανόνες πρέπει να τηρούνται. ‘Άλλο η υγιής επιχειρηματικότητα και άλλο η διαπλοκή» λέει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παραμονές της ομιλίας του στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος εξαπέλυσε βολές και κατά του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη για τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται οι Θεσσαλονικείς από την παρατεταμένη επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ. Παρουσίασε τέλος σε αδρές γραμμές το σχέδιο της ΝΔ για τη λύση του προβλήματος.

Σχετικά άρθρα