Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το κεφάλι του Ιλχάν Αχμέτ θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης – Έξαλλος ο ευρωβουλευτής με τα τουρκοπανηγύρια

Το κεφάλι του Ιλχάν Αχμέτ θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης – Έξαλλος ο ευρωβουλευτής με τα τουρκοπανηγύρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Ευρωβουλευτές, Ιλχάν Αχμέτ, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Τουρκία,

Τη διαγραφή του μουσουλμάνου βουλευτή του Iλχάν Αχμέτ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζητούν, στον απόηχο όσων έγιναν στην Προύσα [διαβάστε εδώ], οι PES Activists Greece.

Με ανακοίνωσή τους, καλούν τον βουλευτή «αν δεν μπορεί να αποχωρεί από παρόμοιες εκδηλώσεις, τότε να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ».

Σημειώνοντας, δε, με νόημα πως «η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως πηγή ψηφοφόρων», ζητούν από την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη τη διαγραφή του από την Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει η Ελευθερία του Τύπου, δικαιωμένα θα πρέπει να αισθάνονται τα στελέχη της ομάδας Ανδρουλάκη, που είχαν εξαρχής αντιδράσει έντονα στη «μεταγραφή» του I. Αχμέτ, υποστηρίζοντας ότι η έλευση του δεν συνιστά «διεύρυνση» του χώρου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που εκπροσωπεί μια νέα τάση, εκείνη της πατριωτικής σοσιαλδημοκρατίας, είναι γνωστό ότι βρίσκεται κοντά στους αγώνες του κουρδικού λαού όπως και ότι είναι ένθερμος υποστηρικτής του αγώνα των Αρμενίων για οικουμενική αναγνώριση της γενοκτονίας τους.

Η εθνική δράση του Νίκου Ανδρουλάκη ως ευρωβουλευτή και η ανοιχτή του υποστήριξη στους Κούρδους σοσιαλπατριώτες και στον φυλακισμένο σοσιαλιστή Κούρδο ηγέτη Σελαχατίν Ντεμιρτάς, τον έχουν “στοχοποιήσει” στα τουρκικά και ισλαμιστικά κέντρα και παράκεντρα.

Δεν ξαφνιάζει λοιπόν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε είναι να “συνυπάρχει” οπουδήποτε με τον Ιλχάν Αχμέτ.

Πολιτικό Εκκρεμές ο Ιλχάν Αχμέτ

Από τη Δεξιά στο ΠΑΣΟΚ, μέσω ΔΗΜΑΡ και Ποταμιού, ο Ιλχάν Αχμέτ, αποδεικνύει ή ότι πρόκειται περί πολιτικού εκκρεμούς ή ότι -ακόμα χειρότερα- δεν πολιτεύεται με ιδεολογικούς όρους αλλά για να εκπροσωπεί αλλότρια συμφέροντα.

Είχε διατελέσει βουλευτής Ροδόπης στο παρελθόν, κατά την περίοδο 2004-2007 με την Νέα Δημοκρατία, ενώ εξελέγη και πάλι στις Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 με Το Ποτάμι, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του οποίου αποχώρησε στις 13 Ιανουαρίου 2017.

Δυο φορές τοποθετήθηκε επικεφαλής ψηφοδελτίου σε εκλογές με λίστα, στις εκλογές του Ιουνίου 2012, στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ, και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού.

Σχετικά άρθρα