Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ για τις σημαίες της “Ανεξάρτητης Θράκης” που τον… στόλισαν

Τι απαντά ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ για τις σημαίες της “Ανεξάρτητης Θράκης” που τον… στόλισαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Ιλχάν Αχμέτ, ΠΑΣΟΚ, Τουρκία,

Εξηγήσεις για την ομιλία του σε εκδήλωση στην Τουρκία με φόντο σημαίες της «Ανεξάρτητης Θράκης» (!) έδωσε ο μουσουλμάνος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ υποστηρίζοντας ότι η επίσκεψη του στην Προύσα ήταν καθαρά ιδιωτική (!), είχε αμιγώς θρησκευτικό περιεχόμενο και ότι στην πολιτική πορεία και διαδρομή ουδέποτε ταυτίστηκε με ακραίους κύκλους οποιασδήποτε προέλευσης.

Ο Ιλχάν Αχμέτ έσπευσε μάλιστα να σημειώσει ότι ξέρει πολύ καλά να κρατά τη θέση του ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και δεν δίστασε μάλιστα να απαντήσει στην έντονη κριτική που του ασκήθηκε από τους ΑΝΕΛ σημειώνοντας ότι δεν… δέχεται μαθήματα πατριωτισμού.

Στη δήλωση του αναφέρει συγκεκριμένα:

«Παραβρέθηκα πριν λίγες ημέρες στην Προύσα της Τουρκίας, σε ιδιωτική επίσκεψη συμμετοχής σε μια μεγάλη θρησκευτική τελετή ομοθρήσκων μου που διοργανώνεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή από πολίτες που κατάγονται από την Θράκη και ζουν εκεί εδώ και πολλές δεκαετίες, διατηρώντας τους δεσμούς με τον τόπο καταγωγής τους.

»Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα των δήμων Προύσας και Οσμάν Γκαζί και οι ήταν οι ίδιοι οι Δήμαρχοι των δύο μεγάλων αυτών δήμων, που με προσκάλεσαν και μου έκαναν την τιμή να με φιλοξενήσουν.

»Σε αυτό το πλαίσιο κλήθηκα να απευθύνω έναν τυπικό χαιρετισμό και τίποτα περισσότερο, που δεν θα μπορούσε να είναι αιτία πανηγυρισμού για κανέναν.

»Ξέρω πολύ καλά να κρατώ την θέση μου και να τιμώ τον ρόλο μου ως βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μέλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και το έχω αποδείξει, άλλωστε, σε όλη την διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής.

»Ουδέποτε ταυτίστηκα ή συμπορεύτηκα με άκρα και ακραίους κάθε προέλευσης.

»Τέλος, υποδείξεις πατριωτισμού και μαθήματα αυτού του είδους από τους ΑΝΕΛ, δεν δέχομαι.

»Με την φρασεολογία τους και την πολιτική τους θεώρηση κάνουν ζημιά στη Θράκη σε πολλά επίπεδα και αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι αποτελούν την εθνικιστική συνιστώσα της κατά τα άλλα αριστερής και προοδευτικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά άρθρα