Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά το υπ. Εργασίας στους ισχυρισμούς Βρούτση για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

Τι απαντά το υπ. Εργασίας στους ισχυρισμούς Βρούτση για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Βρούτσης, Ελληνική Κυβέρνηση, Έφη Αχτσιόγλου, Νέα Δημοκρατία, Ομαδικές Απολύσεις, Υπουργείο Εργασίας,

«Kαμία απελευθέρωση δεν υπάρχει στις ομαδικές απολύσεις», είναι η απάντηση του υπουργείου Εργασίας στον τομεάρχη της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος υποστήριξε, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Τρίτης, ότι “η κυβέρνηση συμφώνησε σε απόλυτη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων”.

Οι πηγές του υπουργείου κάνουν λόγο ότι ο κ. Βρούτσης επιχείρησε να ανοίξει άλλον ένα κύκλο “τρομοκρατικών ειδήσεων” και επισήμαναν ότι ακραίες απαιτήσεις των δανειστών για πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων αποκρούστηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό σε σχέση με το τι συμφωνήθηκε για το θέμα των ομαδικών απολύσεων από το υπουργείο Εργασίας τονίζεται ότι :

-Τα όρια των ομαδικών απολύσεων δεν αλλάζουν και παραμένουν ως έχουν

– Έξι (6) εργαζόμενοι το μήνα για επιχειρήσεις που απασχολούν 20-150 άτομα.

– Ποσοστό 5% του προσωπικού και μέχρι 30 άτομα το μήνα για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζομένους.

Οι ίδιες πηγές κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία ότι την ώρα που η κυβέρνηση έδινε τη μάχη για την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων απέναντι στις ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, η ΝΔ είχε διαλέξει στρατόπεδο, ήταν με τους δανειστές και ότι χαρακτήριζε ιδεοληψίες τις θέσεις της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για την απόκρουση των ομαδικών απολύσεων και του λοκ άουτ.

Τέλος, σημειώνεται ότι τώρα που η κυβέρνηση κατάφερε όχι μόνο να αποκρούσει τις απαιτήσεις αυτές, αλλά και να χαράξει το δρόμο επανάκτησης βασικών εργατικών δικαιωμάτων, η ΝΔ νοσταλγεί τις απαιτήσεις των δανειστών.

Σχετικά άρθρα