Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζακποτ ο Μητσοτάκης: Νέοι μπελάδες και διώξεις για πρώην συνεργάτη του

Τζακποτ ο Μητσοτάκης: Νέοι μπελάδες και διώξεις για πρώην συνεργάτη του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για UBS Επενδυτική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Χρήστος Σκλαβούνης,

Μεταξύ των 22 ατόμων στα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σοβαρότατα κακουργήματα αναφορικά με την υπόθεση της Πανγαία (Εθνική Τράπεζα) βρίσκεται σύμφωνα με την αποκάλυψη της Κατερίνας Κατή στο documentonews.gr και ο Χρήστος Σκλαβούνης, ο οποίος την περίοδο της πώλησης της θυγατρικής της Εθνικής ήταν Πρόεδρος του ΤΧΣ (από τον Μάϊο του 2013 μέχρι το Μάρτιο του 2015) και εν συνεχεία στενότατος συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρόκειται για γνώριμο πρόσωπο της οικονομικής, πολιτικής αλλά και δικαστικής ζωής, το οποίο είχε απασχολήσει και πέρυσι την επικαιρότητα, καθώς όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το TRIBUNE οι εισαγγελικές Αρχές είχαν πραγματοποιήσει έφοδο στις 4 Ιουλίου του 2016 στο σπίτι του αναφορικά με την υπόθεση κυκλώματος φοροδιαφυγής μέσω της τράπεζας UBS και κατάσχεσαν υπολογιστές, έγγραφα και ψηφιακούς δίσκους, αφού ο ίδιος είχε διατελέσει την επίμαχη περίοδο υψηλόβαθμο στέλεχος της επίμαχης τράπεζας.

Ο Χρήστος Σκλαβούνης ήταν μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μάλιστα μαζί με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, τον Φεβρουάριο του 2016 λίγο μετά την ανάληψη της προεδρίας δηλαδή, ανακοίνωναν ότι το πρώην στέλεχος της της UBS αναλαμβάνει την σύνταξη του προγράμματος για την ενότητα της ανάπτυξης.

“Η ενότητα της Ανάπτυξης θα περιλαμβάνει τη μακροοικονομία, τις επενδύσεις, όλους τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας, πχ την ψηφιακή οικονομία, τον τουρισμό, τη ναυτιλία, τον πρωτογενή τομέα κλπ.Και ως κεντρική πολιτική κατεύθυνση θα έχει το δίπτυχο «μικρότεροι φόροι – περισσότερες επενδύσεις» ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Να αρχίσει η Ελλάδα να δουλεύει ξανά! Επικεφαλής στην ενότητα αυτή θα είναι ο κ. Χρήστος Σκλαβούνης, Πρόεδρος του ΤΧΣ (2013-2015), με διεθνή καριέρα στην επενδυτική τραπεζική” τόνισε στην παρουσίαση ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων ο κ. Σκλαβούνης είχε υποβάλλει την παραίτησή του από το πόστο του στη ΝΔ με σχετική ανακοίνωσή του.

Τι είχε αποκαλύψει το TRIBUNE για τον Χρ. Σκλαβούνη

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η εισαγγελική έρευνα για τον κ. Σκλαβούνη σχετίζεται με τη διευθυντική θέση την οποία κατείχε στο παρελθόν στην τράπεζα UBS Investment Bank, η οποία τελεί υπό έρευνα για συνέργεια σε υποθέσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής που αποκαλύφθηκε από τους ελέγχους στη λίστα Μπόργιανς.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν στο TRIBUNE ότι λόγω της διευθυντικής θέσης που κατείχε στην επενδυτική τράπεζα UBS ελέγχεται ο ρόλος του σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, χωρίς βέβαια να συνεπάγεται αυτό αναγκαστικά και εμπλοκή του.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου του 2015 εισαγγελικές αρχές στο πλαίσιο της διερεύνησης της λίστας Μπόργιανς είχαν πραγματοποιήσει έφοδο στα γραφεία υποκαταστήματος της UBS στην Αθήνα, καταφέρνοντας να ταυτοποιήσουν σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν δει το φως της δημοσιότητας περίπου 200 μεγαλοκαταθέτες στους λογαριασμούς των οποίων διατηρούνταν ποσά που ξεκινούν από το 1,5 εκατομμύριο και αγγίζουν ακόμα και τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Τι ανέφερε στην επιστολή παραίτησής του από το πλευρό του Μητσοτάκη

«Παρατηρώ ότι το όνομά μου εξακολουθεί να γίνεται αντικείμενο εκτενούς δημοσιογραφικής κάλυψης, όπου μου αποδίδονται παράνομες δραστηριότητες, τις οποίες ουδέποτε άσκησα κατά τον εργασιακό μου βίο στην UBS. Με σχετίζουν με διάφορα πρόσωπα, τα οποία δεν γνωρίζω, ούτε ποτέ έχω συνομιλήσει ή έχω συνεργαστεί μαζί τους. Επαναλαμβάνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι η διακίνηση χρημάτων στο εξωτερικό δεν υπήρξε ποτέ μέρος της επαγγελματικής μου δραστηριότητας.

Προσέφερα τη βοήθεια μου στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΝΔ όταν μου ζητήθηκε, σε εθελοντική βάση, μη έχοντας καμία οργανική ιδιότητα και θυσίασα με αυτή την εθελοντική συμμετοχή, άλλους ενδεχόμενους ρόλους στην επαγγελματική μου δραστηριότητα. Επειδή δεν επιθυμώ να βλέπω το όνομά μου να στοχοποιείται και να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, για ένα θέμα για το οποίο δεν υπάρχει καμία βάση, αποφάσισα να αποσυρθώ από αυτή την ενασχόληση, μέχρι να κλείσει το κεφάλαιο της φερόμενης ανάμειξής μου με την παράνομη δραστηριότητα της διακίνησης μαύρου χρήματος, γεγονός ψευδέστατο.

Ως Έλλην πολίτης θέλω να παρακαλέσω να σταματήσει η κατασυκοφάντησή μου για πράγματα και γεγονότα, για τα οποία δεν έχω καμία σχέση και τα οποία ερευνούν οι ελεγκτικές Αρχές και η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σέβομαι τη νομιμότητα, αλλά ταυτόχρονα απαιτώ τη τήρησή της και ως προς το πρόσωπό μου και την αποφυγή συκοφαντικών δημοσιευμάτων, καθώς και λεχθέντων για το πρόσωπό μου, που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Άλλωστε, βασικός κανόνας της δημοκρατίας μας αποτελεί ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Κανόνας ο οποίος δυστυχώς αγνοείται και από παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι της Χώρας» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Σκλαβούνης.

Σχετικά άρθρα